Last news in Fakti

6 Декември, 2013 21:16 3 261 2

30 години затвор за садистично убийство

  • убиец-
  • цанко лазаров-
  • присъда-
  • 30 години

Едва излязъл от затвора за убийство, Цанко Лазаров отново лишил от живот

Пловдивският окръжен съд осъди 39-годишния Цанко Лазаров на 30 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, съобщиха от Съдебна палата-Пловдив.
 
Лазаров беше признат за виновен в това, че на 19 юни 2012 г. около 15 часа в местността „Св. Илия” община Неделино при условията на опасен рецидив умишлено е умъртвил Василка Милева.
 
Разчлененото тяло на жената беше намерено през юли 2012 г. в стръмно дере край чешма в района на връх Свети Илия между Неделино и ардинското село Падина.
 
Цанко пропътувал 150 км, за да убие Василка, която му дължала пари. Накрая го направил на сравнително оживен път по шосето, което свързва Неделино с Кърджали и Смолян. Двамата пътували с Daewoo Lanos, шофирала Василка. В подножието на връх Свети Илия спрели да пият вода. Цанко налял шише и го подал на Василка.

Докато тя пиела, Цанко минал зад колата, извадил джобно ножче, пресегнал се през отворената врата, и го забил в тялото на жената. Експертизите сочат, че след като я издърпва извън колата, нанася още поне 3 удара. Хваща убитата и я хвърля в урвата. След това отива до чешмата от другата страна на пътя, измива се и тръгва по пътища, където има малка вероятност да го срещне полиция.

Около моста над р. Арда в посока с. Баните изхвърля ножа, който по-късно дни наред е търсен от полицията, но не е открит – валял е дъжд и реката вероятно го е отнесла. На мястото на убийството обаче са намерени следи. ДНК експертизата сочи категорично, че той е убиецът.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимият признава фактите и обстоятелствата по обвинението. Поради това определеното му наказание доживотен затвор без замяна се заменя с наказание 30 години лишаване от свобода.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

 
Цанко Лазаров е роден през 1974 година в гр.Пловдив. Завършил основното си образование с добър успех. След това продължил образованието си в СПТУ в гр.Пловдив, но бил изключен поради неизвинени отсъствия. След изключването му от училище, той започнал работа в строителни войски в гр.Пловдив при баща си, но работил там само няколко месеца. В последствие Цанко Лазаров работил като кондуктор в градския транспорт в гр.Пловдив. Докато работел там, Лазаров се запознал с Цветанка Николова, която по това време била ученичка. Цанко Лазаров имал интимна връзка с нея и същата забременяла.

На 22.01.1993 година Цанко Лазаров убил Цветанка Николова чрез многократни удари с брадва и промушване с нож в областта на шията. След убийството Лазаров откраднал пари от жилището, посетил питейни заведения със свой познат и на сутринта легнал на жп-линия с цел да се самоубие. Влакът не го засегнал и след спирането му Лазаров избягал. След няколко дни бил задържан. Цанко Лазаров бил признат за виновен от Пловдивския окръжен съд в извършване на умишлено убийството с особена жестокост на бременната жена Цветанка Николова, поради което бил осъден на 20 години лишаване от свобода. Лазаров бил осъден и за кражба на 1/една/ година лишаване от свобода. Съдът определил едно общо наказание на осн. чл.23 НК, най-тежкото измежду двете - наказание от 20 години лишаване от свобода, което да изтърпи ефективно, при първоначален "усилено строг" режим.

Лазаров изтърпявал наказанието си в затворите в гр.Пловдив, гр. София и в Кремиковци, където работил като валцовчик, заварчик и готвач.На 06.06.2011 година бил освободен от затвора.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    И за такова претъпление само 30г? Че този е направо за електрическия стол!
  • 2 Georgi Enchev

    0 0 Отговор
    Много кратни удари с брадва,и намушкване с нож.А пише разчленяване на трупа сега кое,вярно??