Last news in Fakti

2 Януари, 2024 18:48 7 657 20

Убийството, което преди повече от 20 години разтърси България

  • убийство-
  • бяла река-
  • полиция-
  • севгин мюмюнов-
  • руждие зекирия-
  • людвиг толумов-
  • иван серафимов-сладкото

Униформените упорито разследват, но не успяват да открият улики от бандитите, разполагат само с техни описания

Двамата бивши затворници Людвиг Толумов и Иван Серафимов-Сладкото нападат безпомощна влюбена двойка в мрака. Убиват Севгин Мюмюнов, а приятелката му Руждие Зекирия изнасилват, наръгват и захвърлят полумъртва. Трагедията се разиграва в пловдивското село Бяла река в средата на 2000 година. Това припомня "България Днес".

Злощастната вечер започва с веселба. На 13 май 2000 г. 19-годишната Руждие и 20-годишният Севгин решават да отидат на дискотека в комплекса "Могилата", близо до димитровградското село Върбица. Тръгват, но се налага да спрат на бензиностанция край с. Бяла река, за да заредят с гориво колата. Двадесет минути след полунощ виждат едно спокойно местенце и отбиват, за да се полюбуват един на друг. Тогава става немислимото.

Изненадващо от мрака се появяват два мъжки силуета. Толумов и Сладкото разбиват стъклото, бият няколко крошета на Севгин и го издърпват от колата. Нахвърлят се върху Руждие. Момчето прави всичко по силите си, за да ги спре, което не се нрави на престъпниците. Те побесняват, започват да го млатят, впоследствие го застрелват в кръста и слепоочието. Казват на момичето, че само са го приспали и ще се освести след няколко часа. Претарашват Руждие и отнемат златните обеци и пръстени, както и телефона. После захвърлят трупа на Севгин в крайпътните храсти.

Насилниците качват в колата изпадналата в шок Руждие. Закарват я до параклиса "Свети Илия" в село Бяла река. Там я пребиват, разкъсват ѝ дрехите и се редуват да я изнасилват. След бруталната гавра я наръгват осем пъти в шията, гърдите и корема. Зарязват я цялата в кръв и се омитат, като мислят, че са я довършили.

Оказва се, че ножът не засяга сънната артерия и Руждие оцелява. Тя пълзи няколко часа, докато накрая стига до пътя. В ранната сутрин на 14 май около 7 часа ченге от Първомай отива на работа и забелязва жертвата. Притичва се на помощ и успява да чуе как Руждие със сетни сили казва, че е била нападната и изпада отново в несвяст. Полицаят я откарва към близката болница и поставя охрана пред стаята ѝ. През това време униформените се връщат на местопрестъплението и откриват трупа на Севгин.

Руждие идва в съзнание, успява да направи описания на нападателите си. Съставят компютърен профил на двамата изнасилвачи. Този на Толумов се оказва изключително точен. При разпита Руждие с мъка си припомня началото на кошмарната нощ - "Най-много ме изплаши това, че ни нападнаха, без да кажат една дума, сякаш предварително знаеха какво точно ще направят".

Униформените упорито разследват, но не успяват да открият улики от бандитите, разполагат само с техни описания. Извършителите се успокояват, че няма да бъдат заловени, и продължават с набезите. В един момент между тях започва да се появява напрежение и недоверие. Двамата се скарват жестоко, докато пътуват с открадната кола. Толумов предлага да спрат, защото подозира, че аверът му иска да го очисти. Спират, Толумов не оставя шанс на Сладкото, вади пистолет и го гръмва. Качва трупа му в багажника и го захвърля в крайпътна канавка. После запалва колата.

Всичко се разплита, когато на 20 юни снимат филм край село Царимир. Мъж и жена се натъкват на труп на приблизителна възраст около 40 г. Жертвата има няколко огнестрелни рани. По отпечатъците криминалисти установяват, че това е Иван Серафимов-Сладкото. Полицията предприема серия от разпити на всичките авери на Сладкото. Привикват последователно девет души. За изненада на ченгетата двама от тях отговарят на описанието на Руждие. Единият се оказва Людвиг Толумов, който получава до живот зад решетките.

Килърът накисва мъртвия ортак

Само месец след нападението над Руждие и Севгин Мюмюнов и Сладкото спират колата на двама немски туристи. Убиват Кристиян Херлем, а Хайди Коломб я изнасилват и убиват. Черепът ѝ е открит в една урва, а части от тялото ѝ са пръснати в околността. Толумов се опитва да се дистанцира от случая - "От Иван разбрах, че е нападнал двойка немци край Павел баня. Хвърлил мъжа в пропастта, а жената изнасилил и бутнал в дерето". По този начин Толумов пробва да се отърве, като накисне авера си Сладкото, когото впоследствие ликвидира.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 КОТарАК

    11 5 Отговор
    направи разследване за вила РОЗА! тва е , което ще те изкара от ФАКТИ към истинската журналистика , Мария

    Коментиран от #6

  • 3 Шопо

    8 63 Отговор
    Това Руждие от коя държава е?

    Коментиран от #17

  • 4 незнайко

    104 0 Отговор
    Едва ли Земята заслужава такива изроди да ходят по нея ?
  • 5 тая кир всичката

    56 1 Отговор
    е позната и многократно регистрирана, прокуратура и съд са от престъпници
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кръвожадно

    42 7 Отговор
    Продиктувана ли е последната тенденция в българската "журналистика", особено преди Нова година, да се възстановяват най-кръвожадните убийства и престъпления и то с потресаващи подробности, преди по-вече от 20 години. Знае ли авторът, че всички тези подробности се разглеждат в съда при закрити врата. Дава ли си сметка, че това ще го четат не само закоравели и потенциални убийци, а и хора с нормална чувствителност. Докато не се сложи най-строга цензора на такива извращения, престъпността ще процъфтява. Не забравяйте, че цензурата не е само мръсна дума.

    Коментиран от #20

  • 8 Шопо

    12 8 Отговор
    Марооо кво е това съчинение по картинка?
    Легенда за нещо което може би се е случило преди 20 години, това новина ли е?
  • 9 Некой си

    35 8 Отговор
    Вместо да пишете за хубави и забавни неща,дълбаете дъното с криминалета от миналото.Пълна излагация.

    Коментиран от #14

  • 10 Чудно

    38 0 Отговор
    защо изобщо такива ги държат по затворите, четири 🐎 за крайниците и диййй.
  • 11 Лазо

    18 1 Отговор
    Спомням си случая, а тогавашните вестници даже представяха в големи подробности развитието на действията. Аз лично почти винаги си заключвам колата, а нося и оръжие. Сега наскоро четох за някъкв случай на българи, които спират на паркинг в Северна Гърция, и от някакъви храсти излизат група мигранти и тръгват към колата, добре че веднага палнали колата и избягали.
  • 12 Гого

    24 0 Отговор
    Заради такива и още продажни политици смъртното наказание трябва да се върне
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 АГАТА КРИСТИ ОТ КРЪСТОВА ВАДА....

    5 0 Отговор
    НАЙ ПСИХОЛОГЧЕСКИ ТРИЛЪР
    БЕШЕ СЛУЧАЯ СЪС....
    „САМОТНИЯ ВАТМАН НА ТРМ.№6”....
    КЪДЕТО В ПОДЛЕЗА НА НДК....
    ЛИКВИДИРА ВАТМАНА И ВАТМАНКАТА
    В КОЯТО БЕШЕ НЕСПОДЕЛЕНО ВЛЮБЕН☝..
  • 16 Онзи

    4 2 Отговор
    Сега като дойдат талибаните такива случки ще са ежедневие.
  • 17 Скапаняк

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шопо":

    Има ли значение от коя държава е?всяко чуждо име трябва да се убива ли?
  • 18 някой

    7 2 Отговор
    Е кво толкова , няколко трупа , + тези за които още не се знае . Единият пострадал случайно от "приятелски огън" , другият жив и здрав в затвора , на наша издръжка . Важното е , че има демокрация . Щото в онези недемократични времена , сърчицата на Людвиг , Иван , или Хасан , щяха да спират, и пропускат тактове , всеки път щом чуят стъпките в коридора , на идващите изпълнители на присъдата . Боя преди това , няма да го слагаме към разплатата .
  • 19 б. Ставри

    1 4 Отговор
    Мляс!!! Б.Ставри също е ял германка затова мо викат б. Ставри Жарта!
  • 20 б. Ставри

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Кръвожадно":

    Четат и лъзкат бъзтуна. Ами сега?