Last news in Fakti

10 Януари, 2024 08:08 3 578 20

Росен Йорданов за жестокото убийство в София: Подготовката е била сериозна. Има въпроси, на които не открих отговор

  • росен йорданов-
  • убийство-
  • софия-
  • план-
  • въпроси

"Съучастникът е погребален агент. Със сигурност е имало опит да се измъкне и още нещо от жертвата. При всички положения действията са били насочени към това жертвата да не оживее”, смята криминалният психолог

Росен Йорданов за жестокото убийство в София: Подготовката е била сериозна. Има въпроси, на които не открих отговор - 1
Снимка: bTV

Подготовката, която личи от взимането на фалшиво име, премерените действия в изтезанията, изнасянето на личната карта и телефона извън страната – всичко показва, че това е организирано престъпление. Така криминалният психолог Росен Йорданов коментира пред bTV жестокото измъчване и убийство на 49-годишен мъж в София, цитиран от novini.bg.

Припомняме, че Софийски градски съд остави в ареста двамата обвиняеми – сина на бившия финансов министър Стоян Александров и погребален агент от София.

„Съучастникът е погребален агент. Със сигурност е имало опит да се измъкне и още нещо от жертвата. При всички положения действията са били насочени към това жертвата да не оживее. Подготовката за жестокото убийство е била доста сериозна”, смята той.
Експертът подчерта още: „Прилича на добър план. Има въпроси, на които не открих отговор, например напускането на границите на България. Когато двамата извършители се прибират обратно от Сърбия, не знам как единият е успял да се върне в страната.”


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хохо Бохо

    28 4 Отговор
    Каскетурата установи ли от къде бившият финансов министър има 200К евра та да ги даде на заем? Любопитно ми е. А на вас?

    Коментиран от #7

  • 3 Росен Разлайва Кучетата по нечия

    8 8 Отговор
    Поръчка?? Нали има "следствена тайна" има разследване? За какво се Упражняват мисирки и Лози да четат присъди на който и да било??? Да бъдат Забелязани или някой плаща за тази "" кампания"??

    Коментиран от #4

  • 4 каква

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "Росен Разлайва Кучетата по нечия":

    поръчка виждаш в това че е факт ДЕЦАТА на много бивши комунистически функционери заровени в пари от бкп се занимават с убийства и престъпления ФАКТ
  • 5 защо никой не коментира

    2 2 Отговор
    аджеба убития взел едни пари, които не иска да върне - дори и само главницата. добре, че фирмите за бързи кредити не работят така, че милион души щяха да са си отишли

    Коментиран от #8, #13

  • 6 юрист

    7 1 Отговор
    Напротив. Явно целта им е била да си вземат дълга.Тия престъпления се случват, защото неизправните длъжници се увеличават и не са коректни-вземат пари и не ги връщат. Това е обичайна практика в България.Доста хора вземат пари-уж на заем или чрез измами от други хора, после напускат страната и не връщат парите, следите им се губят. Некоректността на длъжниците е основната причина.България е задръстена от невърнати кредити.
  • 7 Семки и бонбонки

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хохо Бохо":

    Това не са много пари за финансов министър, а след това член на управителен съвет на голяма банка. Прави впечатление, че не е възпитал сина си да си изкарва парите по честен път, а чрез престъпления. Завещал му е порочно занимание, което ще го закотви в затвора вероятно доживот. Тежко комунистическо наследство.

    Коментиран от #14

  • 8 Защото никой не защитава убийци

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "защо никой не коментира":

    Това е въпрос на морал.
  • 9 1234

    2 1 Отговор
    Няква схема,никой не трепе длъжника

    Коментиран от #11

  • 10 БСП на Бунището

    7 0 Отговор
    Стоян Александров е министър на финансите в правителството на БСП и Любен Беров до 1995 та година..Интересното е,че Икономическото си образование е получил в Свищов,а не в СУ..Всички заводи са Държавна собственост тогава ,а 1992 ра е премахната Държавен и Народен контрол.Започва яко крадене на Държавна собственост.Етоян Александров се включва като шеф на D банк.Раздават необезпечени кредити и до 1997 ма успяват да взаимни усилия да фалират 16 банки,милиарден вътрешен дълг и хиперинфлация3500 лв за долар.Оендия 2 долара и заплата на чиновник - 5 долара.
    Сега разбра ли от къде ги има парите Стоян Александров - дал си е Необезпечен кредит от собствената банка при курс 1000 за долар и купува долари.При курс 3000 лв за долар продава 1/3 от Онези долари и връща заема.2/3 от заема му е Печалбата.,а банката фалира.Така ги фалираха банките с парите на Народа там,които изгоряха
  • 11 Цар Симеон

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "1234":

    Кокошката като спре да снася, се коли. Тоя са го изтискали за десет години и хайде в комина!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Некой си

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "защо никой не коментира":

    Хайде обясни ни как действат колекторските фирми ( щом много знаеш).

    Коментиран от #18

  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Семки и бонбонки":

    Това са симвого пари дори за ротшилд.Убитият е бил мошенник и понеже явно не са могли да изкарат и един лев от него ,парите е върнал с кръвта си!Кой нормален бизнес,ще вземе кредит при такава наказателна лихва и при такива условия???Защо вземаш пари при 15% лихва,ако си коректен.Понеже вие сте скарани с процентите,да ви информирам.Разликата между 306 и 240 е точно15%...Споед мен са го убили за да не мами и други.

    Коментиран от #15

  • 15 кой кого е измамил?

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    умрелият александров приживе не е измамил сегашната жертва киров?или сам киров приживе "да мами"-както си го писал.иска 306 хил.,александров на ръка му дава 260(или 240,както казваш).спънал му в залог игрална зала(или кво беше там,но съвсем не малотраен,или малоценен предмет,а вероятно предмет сас същата,или по-голяма стойност от 306...,нали?).бизнесът на жертвата не поема ведната възходящо и съдебният изпълнител влиза в публичния търг с един купувач-умрерия александров.с лучва се придобиване на залога(имот) на половина от това,което е струвал и писък на киров по медиите за случката.

    Коментиран от #20

  • 16 МИХАЙЛОВ

    6 0 Отговор
    ...СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛЯ
    Е УВЕДОМИЛ СИНА
    НА БИВШИЯ ФИНАНСОВ МИНИСТЪР,
    ЧЕ Е НАПРАВИЛ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО
    В РАМКИТЕ НА ЗАКОНА...,
    ...НО НЯМАЛО КАК ЗАКОННО
    ДА ОСИГУРИ ВРЪЩАНЕТО
    НА ДЪЛГА ОТ ДЛЪЖНИКА...
    ...И РЕШИЛИ СЪВМЕСТНО
    ДА ОРГАНИЗИРАТ
    ИНКВИЗИРАНЕ НА ДЛЪЖНИКА,
    ЗА ДА ИМ ИЗДАДЕ
    КЪДЕ Е СКРИЛ ПАРИ, ЦЕННОСТИ,
    ЗЛАТО, АКЦИИ,
    И КЪДЕ ИМА ТАЙНО НЕДВИЖИМО И ДВИЖИМО ИМУЩЕСТВО...
    ...СЛЕД КАТО СА НАКАРАЛИ
    ЧРЕЗ ИНКВИЗИЦИИ
    ДЛЪЖНИКА ДА ПРОПЕЕ
    И ДА ИМ КАЖЕ ВСИЧКО
    И ДА ИМ ПОДПИШЕ
    ВСИЧКО КОЕТО
    СА МУ ДАЛИ ДА ПОДПИШЕ...
    ...СА ГО УБИЛИ
    И СА СЕ ОПИТАЛИ
    ДА ПРИКРИЯТ СЛЕДИТЕ СИ
    И ДА ВЪЗПРЕПЯТСТВАТ
    РАЗСЛЕДВАНЕТО
    И ПРАВОСЪДИЕТО...
    ...СЛЕД КОЕТО
    СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛЯ
    И СИНА НА БИВШИЯ
    ФИНАНСОВ МИНИСТЪР
    ЩЕ СИ ПОДЕЛЯТ ПЛЯЧКАТА
    / НАЙ - ВЕРОЯТО ЗНАЧИТЕЛНО
    НАДВИШАВАЩА ДЪЛГА
    НАД 400 000 ЕВРА /...
    ...А ЗАЩО ВСИЧКИ МЪЛЧАТ
    И НЕ КАЗВАТ КОЙ... КОЙ...
    ...КОЙ Е ТОЗИ СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ,
    КОЙТО ОЧЕВИДНО И ОЧЕВАДНО
    Е ГЛАВНИЯ ШЕФ
    НА ТАЗИ ОПГ...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.