Last news in Fakti

10 Януари, 2024 09:04 2 804 24

Шефът на СДВР: Зад убийството на 49-годишния мъж в София стои дълг от 400 000 евро, задължението е отпреди 7-8 години

  • сдвр-
  • директор-
  • убийство-
  • софия-
  • дълг-
  • 400 000 евро

„Толкова бързо действаха в този момент нашите колеги, че задържаните направиха доста пропуски в укриването на важни веществени доказателства. В превозното средство на двамата задържани са открити личните документи на убития мъж”, коментира още Любомир Николов 

Шефът на СДВР: Зад убийството на 49-годишния мъж в София стои дълг от 400 000 евро, задължението е отпреди 7-8 години  - 1
Снимка: Нова телевизия

Основният мотив за убийството на мъж в София, по който работят разследващите, е неуредени финансови отношения. По първоначална информация жертвата дължала 400 000 евро на бивш финансов министър, който е баща на един от задържаните. Задължението датирало отпреди 7-8 години”. Това заяви директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов в специално интервю за NOVA пред Мариета Николаева.
Сигнал за изчезването на убития мъж е подаден от неговата майка на 5 януари около 16:00 ч. "Такива сигнали се подават ежедневно, тук е била много важна професионалната работа на колегата, който е приел сигнала. Оперативните действия са започнали веднага, с цел разкриване на тежкото криминално деяние. Установено е странно преминаване на държавната граница на потърпевшия с един от заподозрените извършители", коментира Николов.
Толкова бързо действаха в този момент нашите колеги, че задържаните направиха доста пропуски в укриването на важни веществени доказателства. В превозното средство на двамата задържани са открити личните документи на убития мъж”, коментира още Николов.

Той каза, че като предполагаем физически извършител на убийството се разследва погребалният агент, а срещу другия задържан - Петър Александров, има жалби за лихварска дейност.

„В деня на убийството, към 11:30 ч., наш служител от „Икономическа полиция" е провел среща с Александров в кантора на частен съдебен изпълнител. Служителят е извършил проверка във връзка със сигнал, при който дама заявила, че имотът ѝ следва да бъде описан и прехвърлен на г-н Александров, в резултат на неизпълнение на задължение към същия", разказа Николов. И уточни, че оттам започва проследяването на заподозрения.

Разкриваемостта на престъпленията се е вдигнала доста през 2023 г. Над 8000 са разрешените случаи за изминалата година при около 7000 за 2022 г., каза Николов.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    12 3 Отговор
    Още малко и ще поискате да пуснат убийците 🤔🤔🤔
  • 3 !!!

    31 0 Отговор
    Петър Александров е син на Стоян Александров (малката секира), бивш финансов министър.

    Коментиран от #13

  • 4 Интересно е

    20 3 Отговор
    кой стои зад убийците?

    Коментиран от #10

  • 5 Ако имаш дълг 1000 имаш проблем

    20 2 Отговор
    Ако имаш дълг 100000 заемодателите имат проблем
  • 6 провинциалист

    35 1 Отговор
    Зад убийството стои 30-годишна престъпна държава.
  • 7 Кокорчо

    16 5 Отговор
    Като се счупи сглобката и аз ще давам пари на лихва. Спеца ще се разправя с нередовните длъжници.
  • 8 Сила

    26 1 Отговор
    Те по селата се избиват за 5 лева или шише ракия, обаче ти да имаш най малко едни 10 милиона евро и да направиш такава ДИВОТИЯ за тия пари...... ПИШИ ГИ БЕГАЛИ БЕ.... и са кво, минимум 20 или до живот... Ей, пуста алчност ненаситна
  • 9 0101

    19 2 Отговор
    Много плитко,елементарно ,никой кредитор не ликвидира,нали банките затова са на печалба
  • 10 Сила

    17 0 Отговор

    До коментар #4 от "Интересно е":

    Една верига за бързи кредити и заложни къщи....... Питай лилавите им длъжници от Факултето и другите гета в София и близките населени места та чак до Перник
  • 11 нереализиралите се мутри

    15 0 Отговор
    така го казва тоя че май ще ги пускат на свобода все едно щом е дължал токива пари момчетата не са виновни …
  • 12 даааа

    15 0 Отговор
    Какво значение има дали са 10 милиона или 5 лева в случая????Има 200 други важни въпроса,но мисисрките повтарят опорките от милицията.
  • 13 БСП на Бунището

    20 3 Отговор

    До коментар #3 от "!!!":

    Стоян Александров е министър на финансите в правителството на БСП и Любен Беров до 1995 та година..Интересното е,че Икономическото си образование е получил в Свищов,а не в СУ..Всички заводи са Държавна собственост тогава ,а 1992 ра е премахната Държавен и Народен контрол.Започва яко крадене на Държавна собственост.Стоян Александров се включва като финансов министър до 1995 та и шеф на D банк след това ..Раздават необезпечени кредити и до 1997 ма успяват със взаимни усилия да фалират 16 банки,милиарден вътрешен дълг и хиперинфлация3500 лв за долар.Пенсия 2 долара и заплата на чиновник - 5 долара.
    Сега разбра ли от къде ги има парите Стоян Александров - дал си е Необезпечен кредит от собствената банка в лева при курс 1000 за долар и купува долари.При курс 3000 лв за долар продава 1/3 от Онези долари,купува левове и връща заема.2/3 от заема му е Печалбата.,а банката фалира.Така ги фалираха банките с парите на Народа там,които изгоряха.Това се случва в правителството на БСП Жан Виденов и Румен Гечев...После,с парите от далаверите при Иван Костов Приватизираха фалиралите заводи на безценица,подпомогнати и от Закон,който си гласуваха - чужденци да не могат да купуват земя в България...Обмислена и добре узаконена стратегия за Разграбване на България.

    Коментиран от #17, #18, #23

  • 14 Шенген,а?

    19 0 Отговор
    Нещо за граничния полицай пуснал през границата лице с чужди дори неподправени лични документи на друго лице.Той не е ли съучастник в прикриване на престъпление?
  • 15 Свободен

    5 3 Отговор
    Браво на полицаите!
    Само така!
  • 16 Некой си

    8 0 Отговор
    На тоя брадат циганин ще му счупя главата с чук !
  • 17 Мдаммм

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "БСП на Бунището":

    Ей таквиз функционално неграмотни като този,който ти е ударил минуса гласуват за БСП и Сие(Възраждане,ИТН,бивши Сидеровци и Скатаджии),те тва искат,да се върнат средата и края на 90-те!

    Коментиран от #19

  • 18 кво бесепе те гони тебе бе?

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "БСП на Бунището":

    тоя май от седесе беше.при костов кат финансов министър и прайм филип димитров държеше накъв ресор в мин.на фин.ти както се разписа,некак си мноо всеобхватно,а нищо неразбираемо.после(след много време и залични постове в мин.на фин.) май беше директор на центр.кооп.банка.и почнал да раздава кредити кат лихвар.от каде пари ли?от банката(нали е най-главният там).дал му и на тоя клетник 300 хил.да си направи игралната зала(щот народа по ресторанти мноо не ходи,ама в залата -с удоволствие и хъс).залата остава на залог срещу лихварския кредит(на ръка 260 хил.).и глей къде го завърта-залогът се дава на садебен изпланител,прави се публичен(с един купувач-самият умрял александров приживе) и се прибира от него за половина стойност от заложената.по-натам лихвата си расте и те ти 400 хил.,както пише по-горе.с други думи работи ли се в банка,добиват се тарикатлъци и те ти балъка,паднал в мрежата на паяка(начи не си е отварял очите достатъчно,или може би и да се е светнал,ама лакомията,че при търг мож да земе доста повече,да изплати заема,че и да му останат кинти за харашлък.

    Коментиран от #20

  • 19 Умен по цялата глава

    17 0 Отговор

    До коментар #17 от "Мдаммм":

    Срещу Стоян Александров,комисията за незаконни доходи ПККОНПИ води дела за 10 милиона евро подлежащи за конфискация...Обаче той внезапно умира.И конфискацията е прекратена.С " приятел" в погребална агенция ...Хахаха...Разследвайте бе...Може да чете на Карибите кво става тука..
    .

    Коментиран от #22

  • 20 Ветеран от Протеста

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "кво бесепе те гони тебе бе?":

    След сваляне на правителството на Филип Димитров и СДС, с мандата на ДПС ,подкрепени от БСП е назначен Любен Беров за министър председател с министър на финансите Стоян Александров. до 1995 та.После служебен кабинет на Ренета Инджова и след изборите Жан Виденов с БСП до 1997 на...

    Коментиран от #21

  • 21 така де

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ветеран от Протеста":

    тва става по-късно.упоменал съм го.само дето кинтите са в банката,а не в министерството,нали?
  • 22 пак си върха

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Умен по цялата глава":

    да.да да.и ти сложих един плус.
  • 23 Да уточним

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "БСП на Бунището":

    На луд ли се правиш или не помниш?! За теб и за останалите промити от соросоидната пропаганда , припомням! Румен Гечев беше минстър на ИКОНОМИКАТА! А не на финансите!
    Не че защитавам БСП, ама като гледам кви глу.паци и некадърници са сглобкаджийте....
  • 24 Червени паразити

    1 0 Отговор
    Ало милицията ,проблема е че мафиотите комунисти баща и син Александрови са си взели един път дълга и карат жертвите по мафиозки да плащат втори път ,че и трети път ?