Last news in Fakti

11 Януари, 2024 05:12 3 014 11

Людмил Рангелов за задържаните за убийството в София: Или са твърде глупави, или са бързали

  • людмил рангелов-
  • убийство-
  • кирил русев

Убийството на Кирил Русев не е добре обмислено, има много грешки, заяви адвокатът

Людмил Рангелов за задържаните за убийството в София: Или са твърде глупави, или са бързали - 1
Снимка: БГНЕС

Граничен пункт "Стрезимировци" е слабо натоварен в този сезон. Не са били достатъчно бдителни. Но това означава, че имат възможност за по грижливо сверяване на информацията. Има и разлики във възрастта на лицето, което минава и в документа за самоличност, представен от него.

Това коментира адвокатът Людмил Рангелов в студиото на "Денят ON AIR" по повод на жестокото убийство в София.

Според него убийството не изглежда предварително и прецизно да е помислено.

"Склонен съм да приема, че в момента, когато са се опитвали да мотивират човека да върне някакви пари, е възникнало нещо. Толкова много грешки в прикриването на престъплението говорят, че или са прекалено глупави и самонадеяни, или наистина не са имали време достатъчно добре да прикрият следите. Прав е началникът на Столичната дирекция на вътрешните работи, че благодарение на бързите действия не са им оставили време добре да замаскират следите", коментира Рангелов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Нормите са достатъчно добри, за да се осъществява ефективен контрол върху всяко лице, което влиза и излиза от държавата, но ако хората не си гледат работата, няма как да има ефект, смята адвокатът.

"Не може до такава степен да бъдат обвинявани граничните служители. Качествените хора, които отиват някъде да работят, особено в службите, трябва да обичат работата си. Към това трябва да се добави подготовка и компетентност", заяви гостът.

По думите на адвокат Рангелов липсват достатъчно здрави и млади хора и това принуждава самите ръководители, които попълват щатовете, да правят компромиси с качествата на хората.

Извършителите на жестокото убийство в София могат да получат доживотна присъда без право на замяна, стана ясно от думите му.

"Ако нищо друго от класифициращите обстоятелства не е налице, е ясно, че това е убийство с користна цел. Ще се добавят всичките наказания за другите престъпления. Едното от лицата се е занимавало с лихварство, което също е престъпление", обясни Рангелов.

Адвокатът коментира и измененията в Конституцията: "В искането на президента се излагат съображения, че ако за приемане с намаленото мнозинство от 2/3 са необходими три последователни гласувания на предложените промени, то тази процедура не е спазена, защото между първото и второто гласуване са извършени промени в първоначалните предложения. Тези премени не са подложени на трето гласуване. Това опорочава цялата процедура по приемането на промените. Всичко друго остава без значение", обясни още Рангелов.

С промените се създава нов орган в съдебната система, който не е съществувал досега - общо събрание на ВСС и Висшия прокурорски съвет, завърши той.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Горчо

    14 0 Отговор
    До животно без право на замяна на жестоките убийци лихвари хладнокръвни изроди и не хора!!!!

    Коментиран от #2, #10

  • 2 Нури

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Горчо":

    Точно
  • 3 Граничните полицаи

    9 0 Отговор
    Нямат оправдание. Трябвало е да установят съответствие между документа за самоличност и лицето. Не са го направили. Чий орех подпират там?
  • 4 Пенчо

    11 0 Отговор
    Ами единият- син на министър, другият- погребален агент! Какво очаквате!?
  • 5 Сила

    9 0 Отговор
    И двете....... Плюс 2,3 грама кокаин
  • 6 Емо

    5 1 Отговор
    За да седиш в будката на КПП-то не е необходимо да си млад, нито здрав. може и пенсионер за си.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Шошо

    2 0 Отговор
    Глупостта широко баджанак са по границите Затова и няма млади хора там И изобщо не с анеподготвени Това са рутинни действия затова липсват работещи вБг