Last news in Fakti

6 Януари, 2014 15:39 12 079 4

Застреляха мъж и жена във Варна /Обновена 19,14 ч. /

  • застреляха-
  • мъж-
  • жена-
  • варна

Инцидентът е станал в кв.Владислав Варненчик. По-късно е открит и друг труп, предполага се, че е на убиеца

Застреляха мъж и жена във Варна /Обновена 19,14 ч. / - 1
Снимка: БТА

Двама души са били простреляни преди по-малко от час във Варна. Сигналът е бил подаден в 14.37 часа в ОД МВР-Варна

Кървавата драма е станала в близост до 41-ви и 42-ри блок на бул. "Владислав Варненчик" - в близост до Гранд мол "Варна".Стрелбата е станала на така наречения чаршаф пазар, където роми продават стоки втора употреба.

Според непотвърдена информация простреляните са момче и момиче и са загинали на място. Младежът е в колата, а момичето е опитало да излезе при стрелбата, твърдят очевидци, съобщи "Варна утре". Според тях са се чули 8 изстрела, а от мястото на бегом си е тръгнал нисък на ръст мъж. 

По данни на полицията сигналът за стрелбата е получен в 14:40 часа. Оттам потвърдиха, че и мъж и жена са загинали.

По неофициална информация жертвите са на видима възраст около 18-20 години.  Тялото на младежа е било в лек автомобил Renaut "Сценик", а трупът на младата жена е открит на земята до колата. Към 18,04 часа от МВР уточниха, че установена е самоличността на застреляните – жената е на 33 години, а мъжът на 39 години.

Малко по-късно директорът на Центъра за спешна помощ във Варна д-р Мая Рашева съобщи, че на ул. "Крепостна" 12 е открит мъж, прострелян в главата, предаде "Фокус". Той е откаран в тежко състояние в шокова зала. Предполага се, че това е извършителят на двойното убийство.

От МВР уточниха, че към 15.50 часа, чрез спешния телефон е подаден сигнал и изпратен втори полицейски екип и линейка на адрес на ул. „Крепостна“.  В изоставена сграда е намерен в безпомощно състояние 39-годишен мъж  с огнестрелна рана в дясното слепоочие. По първоначални данни мъжът се е опитал да се самоубие, откаран е в тежко състояние в болница.

До момента е установено, че мъжът и 33-годишната жена са живеели от години на съпружески начала. 
Назначена е балистична експертиза за установяване на оръжието, разпитват се очевидци.
Продължават процесуално-следствените действия по разследването под наблюдението на Окръжна прокуратура – Варна. Образувано е досъдебно производство.           

Застреляните влюбени се запознали във Фейсбук, твърди Варна утре

Младите жена и мъж, които днес по обед бяха застреляни, били любовници от няколко месеца. Двамата се запознали във Фейсбук. Свалката продължила дълго и от разговор на разговор двамата се влюбили и започнали да се срещат и наживо. До днес, когато съпругът случайно попаднал на размяна на любовни реплики в чата на социалната мрежа. Така той научил за плановете на двамата да отидат до мола.

Ревнивият съпруг, който се простреля в дома си малко преди да се предаде на полицията, е на 39 години. Той се е гръмнал в челото, като куршумът е излязъл през тила му. Мъжът е в кома с голям оток на мозъка. Състоянието му е изключително тежко. Предстои консулт с неврохирурзи, които да решат имали шанс за операция. Дори и да оживее най-вероятно той ще остане парализиран.

Убиецът е с инициали П. Е. Г. Живеел на семейни начала с убитата от него жена с инициали Ж. П. И., но не са били женени официално. Те са имали две деца - на 17 г. и на 8 г., съобщи ПИК.

Любовникът на жената е З. Л. Г.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comments

    3 1 Отговор
    Хей,новинари-хайде се опитайте да откриете къде са се
    скрили всички-ЗАЕДНО С ШЕФА СИ-от едно министерство,
    главната грижа на което е да се грижи за нашата сигурност!
    Защото-получават заплати-от всички нас точно за това!.....
    Само за броени часове-дръзко отвличане,нагъл рекет и
    брутално убийство на младо момиче,показен разстрел
    посред бял ден на центъра на Варна на момиче и момче-
    и ни дума,ни вопъл,ни стон{по един поет}-от ония....
    Знаем,че т.н.държава е абдикирала от нас,хората,
    искаме да знаем дали и СЛУЖБИТЕ вече са направили същото...
    Вие знаете как-направете го заради нас и ги накарайте да
    излязат "на светло" и пред нас!
  • 2 Petar st

    0 1 Отговор
    По неофициални данни и двамата убити жена и мъж са на 18-20 години.Човекът които е извършил убийството е на 39 години и се е прострелял в главата след това.После е установено че убитата жена е на 33 години, но с кого е живеела на семейни начела?С другия убит или със стрелеца?Ако е живеела(тя 33годишна) с убиеца(39 годишен) и му е изневерявала с 18-20г. може даже да спрът разследването защото всичко става ясно..
  • 3 йордан попйорданов

    0 0 Отговор
    Трима сигани по малко.
  • 4 Mechanic

    0 0 Отговор
    "Инцидентът е станал в кв.Владислав Варненчик."
    Кървавата драма е станала в близост до 41-ви и 42-ри блок на бул. ""Владислав Варненчик" - в близост до Гранд мол "Варна"."
    "Стрелбата е станала на така наречения чаршаф пазар..."

    Къде се е случило точно всичко за мен остава загадка, Гранд Мол и Мол Варна са два различни мола както КВ. Вл.Варненчик и БУЛ. Вл.Варненчик са квартал и булевард и са две различни неща, а за чаршаф пазара само предполагам къде може да е. Явно който е писал това доста се е вълнувал.