Last news in Fakti

1 Март, 2024 05:28 2 085 22

Узбекистан ни връща осъдения за двойното убийство пред дискотека "Соло"

  • узбекистан-
  • убийство-
  • дискотека соло-
  • илиян тодоров

Илиян Тодоров е с доживотна присъда

Узбекистан ни връща осъдения за двойното убийство пред дискотека "Соло" - 1
Снимка: БГНЕС

Узбекистан ни връща днес Илиян Тодоров, осъден на доживотен затвор за двойното убийство пред дискотека "Соло", предаде БНТ. Това се случва точно година след като Тодоров беше задължан на летището в Ташкент при опит да отпътува за Истанбул.

Тодоров получи доживотната си присъда от ВКС на 4 декември 2013 година. Тя е за двойното убийство на 21-годишният Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед, който издъхва на място, а 24-годишният Васил Александров - в линейката на път за болница. Тежко ранен е приятелят им Кирил Димитров. Самото убийство стана на 18 април 2009 година на ъгъла на ул. "Позитано" и бул. "Витоша", на метри от Съдебната палата в София.

На първа инстанция в Софийския градски съд съдия Румяна Ченалова оправда подсъдимия Тодоров и го освободи от ареста. Последният ден, в който Илиян Тодоров е видян публично у нас, е 23 декември 2011 година и от тогава е в неизвестност. Делото срещу него, обаче продължава и тричленен състав от съдии на Софийския апелативен съд, а след това и на Върховния касационен съд, за разлика от съдия Ченалова, намират достатъчно доказателства и осъждат Тодоров на доживотен затвор.

Съдия Ченалова, която оправда Илиян Тодоров, става скандално известна и с друго дело няколко години по-късно. Тогава тя вече от наказателен се е преквалифицирала в съдия по търговски дела. Открито е производство по несъстоятелност на дъщерните фирми на френската компания "Белведере", а Ченалова назначава свой доверен за синдик. Това става повод тогавашният френски посланик в София Ксавие Лапер дьо Кабан да каже: "Има гнили ябълки в съдебната система".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    19 3 Отговор
    доживотен затвор за убийците
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 дьо Кабан

    34 2 Отговор
    Кви гнили ябълки, там всичко е станало на джибри готови са за дестилиране.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Акула

    15 3 Отговор
    Кога Бг ще Станеме Бяла и Нормална Държава

    Коментиран от #8

  • 7 Парапетчето Кирчо

    24 4 Отговор
    съдия Румяна Ченалова да излежи присъдата !
  • 8 бай Кольо

    8 7 Отговор

    До коментар #6 от "Акула":

    Ние бяхме що годе такава но подскачащите зайци я унищожиха (занулиха )!

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Акула

    15 3 Отговор
    по Времето на Социализъма в Бг имаше смъртно наказание за убийство

    Коментиран от #18

  • 11 Трол

    0 0 Отговор
    Късметлия.
  • 12 пламен

    13 1 Отговор
    Ченалова се изживяваше по медиите като репресирана и много шарани й вярваха

    Коментиран от #13

  • 13 а сега ташкента от ташкент ще получи

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "пламен":

    доживотна без право на обжалване.ченалова я мани.тя да не стана адвокат?
  • 14 Кучетата си лаят,керванът си върви

    4 0 Отговор
    Туй от коя година е с "гнилите ябълки",а сега коя година сме?Туй нящо "нотариуси" си е от 50-ина години,предавано по наследство,за родените със "златна лъжичка" и "от сой" както викаше баба ми!

    Коментиран от #15

  • 15 ама на ташкента живото му отиде

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Кучетата си лаят,керванът си върви":

    мани я баба ти кво казвала.на ташкента кат му свършиха кинтите от татко и глей как го закъца.изкара година мизерия в узбекистанска тюрма.сега софийската го зове.едно зло само не иде
  • 16 не е смешно

    3 0 Отговор
    Не напразно е казано - ""може да бягаш,но не може да се скриеш....."" ! ! !

    Коментиран от #17

  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 4 Отговор

    До коментар #16 от "не е смешно":

    В цялата история с убийствата има нещо скалъпено. Компютърджия да нанесе на трима души по един смъртоносен удар с нож? Това може да го направи само специално обучен човек, по-точно много добре обучен и доста силен физически и психически. На всеки един от тримата е нанесен само по един точен удар. Двама умират на място, а третият едвам го спасяват лекарите.
    Момченцето, като го гледам на снимката, едва ли има повече от 60 кг и със сигурност дори не е ходило в казарма. Доказателствата за вината му са толкова смешни, че нямат нужда от коментар.
    ...прекаляваш с видеоигрите, в живота няма как да нанесеш 3 смъртоносни удара с един нож, на трима души едновременно и в тъмнина, ако нямаш специална, много добра подготовка за това....
    Убиецът е друг, който му е "друг" и Илийката го прикрива, но магистратите не искат да си имат главоболие и действат както им е най-лесно .

    Коментиран от #19, #22

  • 18 Шопо

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Акула":

    като убиеш убиеца ти ставаш като него - убиец.
  • 19 нъл има камери бе

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    и на камерите има запис кво е станало.с други думи-няма нищо скалъпено.остава само да му допълнят присъдата с доживот без право на обжалване,щот се крие,ползва нередовни руски паспорти,прави си разходки до талин,естония.чул,че в узбекистан е по-тънко се живее и литнал за натам,ама в ташкент службите го щипнали,начи касметът му спрял да работи.кво толко му се маеш?затвор за такива гни.ди.

    Коментиран от #20

  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "нъл има камери бе":

    А ти видял ли си заснетото от "камерите"? Защото на тях се вижда човешка фигура с РУСА КОСА...

    Коментиран от #21

  • 21 да не па да е извънземен некой?

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    приказвали с естонките и естонците на английски,ония ги заяли да говорат на български,понеже било българия.замерили ги с чаша,но разминало се с инцидент.после наранената селска чест-нъл трее се покажем пред естонците и мах-размах с ножо.с други думи ония-хокеистите.или кви беха си намерили майстора.който търси,намира.ама в съда тоя "мах-мах-размах" с ножо му дали доживот-причинил смърт на трима,или двама беха.селско изпълнение на умрелите приживе,нали?кат се чупи колата,пътища много.мдааа да не са им обърнали внимание на тия селски спортисти и спортистите щяха да са живи и убиеца без сегашното бреме,даже и убиец не би бил.
  • 22 Нереално

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    И на мен ми изглежда нереално едно хубаво Ай-титче да наръга ефективно трима души и то спортисти. А и тия спортистите да предизвикали скандала и боя.