Last news in Fakti

4 Март, 2024 09:40 1 976 6

Бащата на убития Кирил Въжаров разкри нови подробности за делото "Соло"

  • убийство-
  • соло-
  • дискотека-
  • убиец

Убиецът Илиян Тодоров е имал политическа протекция

Бащата на убития Кирил Въжаров разкри нови подробности за делото "Соло" - 1
Снимка: БНТ

След първа инстанция получихме имейл, в който се разбира цялата схема около това как е било решено делото за оправдателна присъда на Илиян Тодоров на първа инстанция. Мога да гарантирам за достоверността му. По това, което пише в имейла мога да си направя извода, че е имало и група в района на Пловдив, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, която е оказвала влияние. Това каза бащата на убития Кирил Въжаров Михаил Въжаров в БНТ.

По думите му имейлът е изпратен от адвокатът на майката на другото момче, убито от Илиян Тодоров.

Тодоров получи доживотната си присъда от ВКС на 4 декември 2013 година. Тя е за двойното убийство на 21-годишният Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед, който издъхва на място, а 24-годишният Васил Александров - в линейката на път за болница. Тежко ранен е приятелят им Кирил Димитров. Самото убийство стана на 18 април 2009 година на ъгъла на ул. "Позитано" и бул. "Витоша", на метри от Съдебната палата в София.

"5432 са точно дните, в които настъпва справедливостта в България, това е жалката работа", обясни още Въжаров.

Според Михаил Въжаров, Илиян Тодоров е имал политическа протекция.

"Цялата история е политическа, както много други неща в България. Баща му е политически ангажиран, във времето, когато извърши престъплението баща му беше секретар на БСП в Перник и водач на листата за изборите", коментира Михаил Въжаров.

По думите му в България трябва да има правосъдна реформа на първа инстанция. Михаил Въжаров заяви, че съдебните медици и вещите лица, които правят експертизите са зависими.

"Всички подобни дела се пропукват на първа инстанция. Всеки един съдия работи с един или двама такива вещи лица. Те им правят такива експертизи, които да са им удобни", добави още Въжаров.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мафията

    11 0 Отговор
    си има държава
  • 2 обективен

    21 2 Отговор
    След като осъденият убиец избяга ,Ченалова трябваше да я вкарат в затвора вместо него ,и сега като го хванаха -да я освободят !!

    Коментиран от #4

  • 3 Математикът от гробищата

    1 6 Отговор
    И аз бях тогава този къде им пратих мейла
  • 4 ама баща му на убиеца

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "обективен":

    бил втори братовчед с важна птица от пернишки регион,или от едно село били и двамата-такова нещо се чете по форумите.нек се сетим кои беше родом от пернишките села и ква длъжност заемаше.кво ти е виновна ченалова?нередили са и.
  • 5 Тоя па що реве още

    0 8 Отговор
    Да беше си направил ощи 5 чавета

    Коментиран от #6

  • 6 Прокурор

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тоя па що реве още":

    И Д И О Т !!!