Last news in Fakti

27 Февруари, 2014 16:52 10 322 2

Петър Стоянов - Сумиста с доживотен затвор

  • килърите-
  • петър стоянов-сумиста-
  • доживотен-
  • затвор

Още двама от Килърите с доживотна присъда

Петър Стоянов - Сумиста с доживотен затвор - 1
Снимка: БТА

Днес Апелативният съд във Варна отмени присъдата на Шуменския окръжен съд в частта, с която Петър Стоянов- Сумиста е признат за виновен да е извършил убийството на Борислав Георгиев в съучастие като подбудител и помагач с подсъдимия Васил Костов, и гооправда по това обвинение.Втората съдебна инстанция измени присъдата в наказателно осъдителната част по отношение на Сумиста. За убийството на  Петър Лупов, съдът му определи наказание „Доживотен затвор” при „специален” режим в затвор от закрит тип. И за убийството на Румен Рачев, Апелативният съд във Варнаопредели наказание на Петър Стоянов „Доживотен затвор” при „специален” режим в затвор от закрит тип.Общото наказание на Стоянов „Доживотен затвор” при „специален”режим в затвор от закрит тип.

Подсъдимият Васил Костов също беше оправдан от втората съдебна инстанция за убийството на Борислав Георгиев. Варненският апелативен съд измени присъдата на Костов в наказателно осъдителната част във връзка с убийството на Петър Лупов, като определи наказание „Доживотен затвор” при „специален” режим в затвор от закрит тип. Идентично е и наказанието на Васил Костов за убийството на Румен Рачев. Така общият размер на наказанието, което подсъдимият Васил Костов ще търпи е „Доживотен затвор” при „специален” режим в затвор от закрит тип.

Варненският апелативен съд измени присъдата в наказателно осъдителната част по отношение на подсъдимия Георги Вълев във връзка с убийството на търновския адвокат Петър Лупов, като определи наказание „Доживотен затвор” при „специален” режим в затвор от закрит тип.Този подсъдим получава същото наказание и за убийството на Румен Рачев, а общият размер на присъдата, която съдът му определи е „Доживотен затвор” при „специален” режим в затвор от закрит тип.

Втората съдебна инстанция отмени присъдата на Шуменски окръжен съд в частта, с която подсъдимия Янко Попов е признат за виновен да е извършил действия за подпомагане убийството на Румен Рачев от неустановена дата от началото на 2009 г. до неустановена дата на месец юни 2009 г и  го оправда за този период на престъпна дейност. Апелативната инстанция измени присъдата в наказателно осъдителната част по отношение на Янко Попов във връзка с убийството на Румен Рачев, като намали наложеното наказание „лишаване от Свобода“от седемнадесет години на петнадесет години при първоначален „строг” режим в затвор от закрит тип. Този съд намали и наложеното на същия подсъдим наказание във връзка с участието му в престъпната група от седем години на пет години при първоначален „общ” режим в затвор от открит тип.Така общият размер на наказанието, което Попов ще търпи е петнадесет години затвор при „строг” режим .

Варненският апелативен съд отмени присъдата на Шуменски окръжен съд в частта, с която подсъдимия Райчо Стойнев е признат за виновен да е извършил действия във връзка с убийството на Румен Рачев от неустановена дата от началото на 2009 г. до неустановена дата на месец юни 2009 г. и го оправда за този период на престъпна дейност. Съдът измени присъдата в наказателно осъдителната част по отношение на същия подсъдим във връзка с убийството на  Румен Рачев, като намали наложеното наказание „Лишаване от свобода“ от петнадесет годинина седем години при първоначален „строг” режим в затвор от закрит тип. Общото наказание на подсъдимия Райчо Стойнев става седем години при „строг” режим в затвор от закрит тип.

Варненският апелативен съд отмени присъдата в гражданско- осъдителната част, с която подсъдимите Петър Стоянов и Васил Костов са осъдени да заплатят солидарно обезщетение за претърпените неимуществени вреди в резултат на деянието на гражданските ищци Надежда Георгиева, като майка и законен представител на малолетните деца на Борислав Георгиев.

Съдът отмени присъдата и в частта, в която подсъдимите Стоянов и Костов са осъдени да заплатят на гражданските ищци направените по делото разноски за адвокатски хонорар.

Изменена е и присъдата в частта, в която подсъдимите Костов и Стоянов са осъдени да заплатят ДТ върху уважените граждански искове от 28 533.33 лв. на 26 733.33 лв – за първия   и от 29 533,33лв   на 27 733,33лв. - за втория.
Варненският апелативен съд потвърждава присъдата на Шуменския окръжен съд в останалата и част.

Присъдата подлежи на касационна проверка в 15-дневен срок от днес пред Върховен касационен съд на България.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ДЕБЕЛА СВ.НЯ КОЛКО ЧОВЕКА УБИЛ
  • 2 Споок Армин

    1 0 Отговор
    Тоя сега се прави на светец.Навремето беше мутрата от която всички се страхуваха , но политическия чадър се затвори и му подляха вода.Сега мънка по телевизията като шушумига.Не бил виновен.....хахаха.Че то има ли един дето да каже че е винивен.Те хората не дават доживотни присъди току така.