21 Август, 2024 12:52 4 442 31

Рангел Бизюрев призна пред съда, че е убил Митко с 5 удара в тялото и корема

  • рангел бизюрев-
  • съд-
  • убийство-
  • цалапица-
  • димитър малинов

Свидетел на боя е бил единият от близнаците - Борислав Динков, а другият близнак донесъл кирка и лопати

Рангел Бизюрев, който е обвинен в убийството на Димитър Малинов в село Цалапица, разказа днес пред съда своята версия за фаталния инцидент, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 30-годишният мъж сам пожела да даде обяснения още преди да бъдат изслушани свидетелите по делото.

Неговият разказ, както и отговорите на зададените му впоследствие въпроси, продължиха близо 2 часа. Бизюрев призна, че е нанесъл общо 5 удара на Митко - 4 с двете си ръце в неговия торс и един с коляно в корема. Свидетел на боя е бил единият от близнаците - Борислав Динков, с когото заедно заровили по-късно тялото на Димитър Малинов. Другият близнак - Валентин, пък "помогнал" с донасянето на кирка и лопати.

През цялото време Бизюрев повтаряше, че не е заплашвал и не е принуждавал по никакъв начин близнаците да му помагат.

Ето как се е стигнало до зверското убийство

Работих в Германия една година и реших да се прибирам в България. Живеех в Хамбург, където работих в строителството, занимавах се с гипсокартон. Купих си двупосочен билет и се прибрах, за да се видя с близките си.

Така започна разказа си Рангел Бизюрев.

Беше четвъртък, когато разбрах, че в Цалапица ще има барбекю в парка и реших да отида. Имаше хора и всеки си беше взел хранителни продукти и алкохол. Аз също. Купих си 4 бири, бутилки от 330 милилитра.

Седяхме на пейката и си говорихме, а Борислав Динков седеше до мен. Тогава дойде Йордан Пунгеров и ми каза, че предишния ден съм бил 20-30 минути тема на разговор за Димитър Малинов. Говорил е пред други хора по мой адрес и ме е обиждал. Наричал ме е “дълга мастия", “педераст", “боклук" и какво ли още не.

През тези 2 седмици, в които бях в България, с Димитър съм се виждал точно два пъти и то случайно - в общи компании. Казахме си само "здравей-здрасти". Когато разбрах какво е говорил за мен, помолих Борислав да му пише и да се срещнем с него. В онази вечер не съм пил твърд алкохол, не съм заплашвал никой, не съм карал никой насила. Не съм бил повлиян от алкохола, защото бях изпил само 2 от бирите, а аз все пак съм 120 кг. Не съм пил джин, аз даже въобще не пия джин.

Димитър отговори на Борислав, че е вкъщи и да дойде да го вземе. Тръгнахме с Борислав - той шофираше мерцедеса, който беше на баща му.

Преди да стигнем къщата на Митко, аз слязох предварително от колата и отидох в съседната улица. Мястото беше на около 50 метра от къщата на Митко. Борислав го взе и двамата дойдоха при мен. Колата спря по средата на улицата, Митко беше до шофьорското място отпред, а прозорците бяха свалени. Аз се приближих и когато той слезе, го питах защо е говорил такива неща за мен.

Той ми отговори, че не съм аз човекът, пред когото той трябва да дава обяснения. Когато първо чух какво е говорил, се подразних. След като чух как ми отговори, отново се подразних, но и се почувствах силно наранен.

Бутнах го с лявата ръка в неговото дясно рамо. След това го бутнах с дясната ръка, а после с двете ръце в гърдите. Той се удари в дървото на улицата, залитна и падна на едното коляно. След това стана и тръгна към мен да ме удря с юмрук. Последва боричкане в изправено положение. Нанесох му два удара с моята лява ръка в областта на торса. После 2 удара с дясната ръка също в областта на торса. Нанесох му и един удар с моето дясно коляно в корема.

Удари в лицето не е имало, не съм нанасял ъперкъти. Нямаше никъде кръв - нито по лицето му, нито по тениската.

Не съм нанасял ударите, за да го умъртвявам. Не съм очаквал, че от 4 или 5 удара могат да се случат такива фатални последствия.

Не е ставало въпрос за момичета, пари, наркотици и там някакви кредити, за каквито се пишеше в медиите. Всичко стана заради тези обиди по мой адрес.

След удара с коляното, бутнах Димитър с две ръце в дървото. Той падна и каза: Спри, удари ме лошо!

Това беше. Аз го погледнах за секунда и не казах нищо. Качих се в колата и потеглихме. Тогава видях как Митко се изправя и казах на Борислав да спре колата и да се върне. Слязох и се затичах към улицата и видях, че Митко беше паднал по гръб на 20 метра от мястото с телефон в ръка.

Когато го видях, се паникьосах и се шокирах - той нямаше жизнени показатели. Опитах да го свестя, проверих му пулса два пъти, но никакъв резултат. Върнах се при Борислав и се качих в колата, като му обясних ситуацията.

Излязохме на главния път и Борислав влезе във въпросната улица на фарове. Слезе от колата, двамата отидохме пак при него, той също го провери и се опита да го свести, удари го няколко шамара, но без резултат. Борислав ми каза да му взема телефона и пак потеглихме. Не съм казвал накъде да шофира, той караше в неизвестна посока, накара ме да изкарам сим картата от телефона, опита се да изтрие някакви неща. От там се качихме пак в колата, при връщането Борислав звънна на някой си Атанас Гунчев ако не се лъжа. Каза му да отиде да провери на въпросната улица дали има хора, дали има някой.

При пристигането ни на улицата, на която живее Малинов, Атанас ни чакаше там, размениха си приказки с Борислав, след това Динков му каза да изчезва. Тялото не е местено в някакви храсти. Аз слязох и питах Борислав какво правим и той ми каза, че го качваме в багажника. Не бях в състояние да реагирам, не мислих трезво, бях много паникьосан и изплашен. При потеглянето той звънна на Валентин и му каза да вземе кирка и лопата. Не съм насочвал Борислав, не съм заплашил нито един от двамата.

Отидохме на сметището, Борислав отвори багажника, отново проверихме, нямаше пулс.

Тогава Валентин пита какво е станало, а аз отговорих , че също не знам какво е станало. Двамата търсиха място къде да бъде изкопана дупката, харесаха мястото, изкопахме дупката , Валентин си тръгна, аз и Борислав пренесохме тялото, сложихме го в дупката и насипахме пръста отгоре. Качихме се в колата , Борислав ме остави у нас, опитах се да заспя, не стана. Може би Борислав се е срещнал след това с Атанас Гунчев, за да пушат с цигари. След това заминахме за морето с мои приятели. В петък вечерта, Валентин ми се обади и ми каза, че с Борислав ще отидат да сложат отпадъчни материали върху изкопа. Не съм давал наставления, не е вярно, че съм казал на Валентин, че е съучастник вече, той дойде да помогне на брат си. Не съм ги карал да мият колата" заяви подсъдимият.

Според Рангел Бизюрев, близнаците са организирали изцяло заравянето и укриването на тялото. Самият той не бил участвал и не е имал идея да го прави.

На въпрос от страната на адвокатите защо е помолил точно Борислав, за да му помогне, Бизюрев отговори, че Динков е имал кола и е знаел, че ще свърши тази услуга за него. Той добави, че Митко е изхъркал, когато са го сваляли от колата за да го заведат до изкопа.

Делото продължава с разпити на свидетелите на убийството. Предстоят разпити на Атанас Гунчев, Станислав Минчев, Любомир , Йордан. На 22-ри и 23-ти също са призовани свидетели и вещи лица, а последното заседание за свидетелства ще се проведе на 2-ри септември.

Общо в съдебното следствие са предвидени за разпитване 37 свидетели и 14 вещите лица. Бизюрев е с обвинение за умишлено убийство, а в обвинителния акт е записано, че на 20-ти юли миналата година в Цалапица, умишлено е умъртвил 24-годишния Димитър Малинов, като убийството е извършено с особена жестокост.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вече

    36 3 Отговор
    Се вижда , че Бай Ставри е започнал да го превъзпитава !

    Коментиран от #24

  • 2 не бил очаквал

    48 5 Отговор
    до живот
    жалко че няма смъртно
  • 3 Един

    42 2 Отговор
    Дано го пратят,като млада булка при рецидивистите и тези с доживотни.
  • 4 родител

    41 5 Отговор
    Дано до края на живота си бял ден да не видиш от килията !!
  • 5 Оня

    57 3 Отговор
    Няма такъв смешник! Говорил по негов адрес и той се почувствал наранен, моля ти се! Обиждал го докато той бил на работа в Германия, такива селски бабаитлъци трябва да се наказват със смърт. Лекето се върнало с някой лев в джоба и решило да се прави на тарикат и да вика ,,Ти кво си говорил за мен, бе" ?

    Коментиран от #16

  • 6 🍋🍊🇧🇬

    37 2 Отговор
    В българия е така, като си отишъл в Германията пари си изкарал ама акъл нула, дума дупка не прави ве момче, това са селски разправии, у всяко село и у най голямото Столицата ги има, не подвеждайте по акъла на разни селяни и башка бабаити!?
    И са вместо да си в Германия при русокосите германки, ще триеш наровете у България, за чий х€й?

    А иначе в живота всеки ще се опита да ти даде наклон, ?
  • 7 Отец Чапаев

    28 4 Отговор
    Правилно го е наричал боклук.
  • 8 Възпитавайте си децата

    34 0 Отговор
    Рангел е работил в строителството в Германия, за Митко така и не разбрахме с какво се е издържал. Явно е завидял, че оня е донесъл някое евро и да избие комплексите си го подкарал с обиди. Приятелят пък, мъжка клюкарка, решил да се подмаже на Рангел и му изпял всичко. Нататък вече, вместо да се обади за помощ на линейка и полиция, решил да се прави на "ни лук ял, ни лук мирисал". Възможно е било единият да бъде спасен, другият да се размине даже с условна, ама нямат глави да мислят.
  • 9 е имаше експертиза

    14 4 Отговор
    затова неможе да излъже . 20 години е добра присъда . да убиеш с 5 тупалки по-дребен мъж е трудно . защо не му е помогнал . в корема какво има . стомах, черва , но явно някакви по-чувствителни места . нокаут сигурно може . тежък нокаут сигурно е от това . с коляно е 2/3 по силен от удъра с ръката . то тоя корем да не е от желязо . всеки шофьор го учат да дава първа помощ . има болници , хиликоптри военни , спартан .
  • 10 Емо

    30 1 Отговор
    Е, ами това е средноинтелигентния млад българин днес, без значение дали в мъжки или женски род. Тоя ми каза, че оня говорил, аз го извиках, почнах да го удрям , а като падна - вместо да го закарам в болница, се паникьосах и даже не успях да прикрия следите. След това обаче съвсем хладнокръвно заминах за Германия и се крих в Норвегия 5 месеца. Брато, ти като си 120 кила, обичачаш да биеш само слаботелесни и болни явно. Не знам, ако беше попаднал на някой що годе добър в ръкопашния бой. Всъщност, щеше да ми е по жал за него, защото трябваше да лежи заради същество като теб, в което липсва всичко човешко.
  • 11 🍋🍊🇧🇬

    10 2 Отговор
    После има нещо друго 120 кг. Строителен Работник като Рангел е “deadly weapon”, това с горе ръце, които си е изкарвал прехраната по Строежи знае какво казвам.

    Рангел е трябвало да си даде сметка за тези неща, никога не е късно Ангеле, Господ който обича му дава изпитания.
  • 12 🍋🍊🇧🇬

    1 4 Отговор
    да се чете, “това с голи ръце”
  • 13 борислав е седял

    11 2 Отговор
    и помагал на рангел . митко е разбрал за доносника малко преди да умре . срещу 2 е нямал шанс . бандата е хитра и е крила, лъгала и съда безмилостно . доносника е станал причината за убийството с удъри по тялото . митко му доверил как рангел е прос и други там , а след доноса някак лесно бандата се събира , отмъщава смъртоносно . Погребва . Бяга, лъже и се укрива. Укрива и тялото от полиция и роднини . пазят се 3 като приятели . на наглите дадоха смешни присъди , а боса не хванаха и парите ненамериха . галев беше с 5 . смята се за много . още се крие в дупница .
  • 14 🍋🍊🇧🇬

    12 1 Отговор
    Селска свада, завършила фатално.

    Аз, за бутилка whiskey “пари”, се опитаха да убият, на улицата, свидетели колкото искаш, всъщност, много смешно беше, да ги гледам башка бабаити как ме гонят километри да ме убият, и кво дойде полиция, дойде линейка и нищо, дори не ме потърсиха от полицията след това, клоуни, но като има убит тогава се задействат ченгета - та че нема как иначе.

    Смешници, и полицайте и
    башка бабаити - те.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Типичният българин

    24 1 Отговор

    До коментар #5 от "Оня":

    Нямаш идея каква простотия е по селата и крайните квартали. Иначе тоя да го бяха пратили на олимпиадата срещу "боксьорката" с мъжки топки, щом с пет удара човек убива.

    Коментиран от #22

  • 17 🍋🍊🇧🇬

    14 1 Отговор
    Българинът е и много страхлив, никога няма да се намеси в дадена ситуация, страхлив, продажен, крадлив и так далее…

    Коментиран от #25

  • 18 Забележете след убийството на другия ден

    18 3 Отговор
    Убиеца отива на море за да се разтовари от напрежението и да си почини и освежи .......смърт на престъпника !!!!!!

    Коментиран от #19

  • 19 Ми то.....

    13 2 Отговор

    До коментар #18 от "Забележете след убийството на другия ден":

    Ако не бяха го върнали със белезници от чужбина ......щеше да си живее живота и да си вири х.....@....я без никакви угризения на съвестта ! Доживотна присъда !
  • 20 Кимбо

    11 0 Отговор
    Четете внимателно. Ако някой ви погледне на криво или ви обиди не скачайте на бой. Повечето смъртни случай са фатални нелепи случайности, сляпа среща и съдбоносна промяна за нападателя,
  • 21 Хи хи хи

    18 1 Отговор
    Не разбрах само защо ще чистят и мият колата .......нали нямало кръв .....убили са го по жесток начин тримата не го е бил само гипсокартона !!!
  • 22 Оня

    15 1 Отговор

    До коментар #16 от "Типичният българин":

    Оо напротив, имам, виждам ги че 80 процента са с акъл на примати и единствената им цел в живота е да се наядат, да си купят последния Айфон на изплащане, да идат на почивка в някой резорт и да топнат чушката, това е! Важи не само за селата, а за цялата страна.

    Коментиран от #29

  • 23 уби го

    10 1 Отговор
    сега присъда ще чака . 3 са го измамили и е бил закопан . оплетоха се в лъжи . ако копаш труп е нищо . непредумишлено убийство . дишал е под земята . аутопсията го доказа . на 3 инстанции ще лежи .
  • 24 Механик

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Вече":

    Нищо не се вижда. Вижда се, че адвокатите му са го научили много добре, как сваля от вината си и да я прехвърля на друг.
    Такива адвокати са за убиване, но по някакви неясни причини обществото не прави нищо в тая посока .
  • 25 Ха ха ха ха

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "🍋🍊🇧🇬":

    Айде стига с този мазохистичен нихилизъм!!! Онези на запад ката ден ги трепят и изнасилват. Виждал съм ги как зяпат при такива ситуации, точно като говеда. Никой от зяпачите не се намесва. Някой му дърпа гаджето, оня звъни на полицията, без да се намеси, да го защити. За 35г. демУкрация и мачкане на българите, това е резултатът от джендърската селекция и пак сме много над онея.

    Коментиран от #28

  • 26 ХХЛ

    4 5 Отговор
    за тоя куршума е малко няма право да живее щом умишленно убива
  • 27 Трябвало е веднага

    5 3 Отговор
    Да го закарат на бърза помощ, бил е жив след побоя
  • 28 Хо хо хо хо

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Ха ха ха ха":

    и много ле те боля тупиту
  • 29 80% рузофили

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "Оня":

    80% д.ебиле .случаеност ?
  • 30 Пича с Москвича

    0 1 Отговор
    Картофеният пояс (Пловдивско) стана най бандитския регион в България.
  • 31 Егати лъжите

    1 0 Отговор
    Толкова цигански лъжи. Доста се е постарал сценариста. Няколко дни са го плели. Няма как да се повярва на такава измишльотина.