10 Септември, 2024 21:33 3 358 18

Убитата в Шумен жена първо е била удушена и след това нарязана

  • убийство-
  • жена-
  • шумен

На 31-годишния мъж е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по особено мъчителен за жертвата начин

Убитата в Шумен жена първо е била удушена и след това нарязана - 1
Снимка: shutterstock

Причината за смъртта на 28-годишната жена, убита в Шумен в неделя, е удушаване. Това показва доклад от аутопсията, изготвен от съдебен лекар, съобщи на брифинг окръжният прокурор Орлин Куздов, цитиран от БТА. Той обяви, че порезните рани по врата и китките на жената са били нанесени след смъртта ѝ.

Наблюдаващият прокурор Яна Николова допълни, че предстои на обвинения за убийството 31-годишен мъж да бъде назначена психолого-психиатрична експертиза. "Според данните, които към момента имаме, се касае за междуличностни отношения между партньори, вероятната причина за убийството е ревност", поясни тя.

На 31-годишния мъж е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по особено мъчителен за жертвата начин, добави прокурор Николова. Наказанието за това престъпление е от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, каза прокурор Куздов.

Сигналът за тежкото престъпление е приет малко преди 16:00 часа в неделя в дежурната част на Областната дирекция на МВР - Шумен. Според първоначалната версия приятел на загиналата е заподозрян за престъплението. Няколко часа след подадения сигнал мъжът беше задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града, а след това той беше привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Шумен за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хей

    7 2 Отговор
    Добре че не е рязал първо...
  • 2 Демокрация е

    10 12 Отговор
    Кой не скача е червен! Така ни учеше батЖелю Философията от селу Веселиново.

    Коментиран от #6

  • 3 Пеевски или Доган?

    5 10 Отговор
    Следствието ще покаже!
  • 4 Жителите на чечня

    7 7 Отговор
    Са ПОТРЕСЕНИ..
  • 5 Евгени от Алфапласт

    7 4 Отговор
    Ако не я беше убил, можеше и албум да изкара. Като Дебората...
  • 6 Помнещ

    13 7 Отговор

    До коментар #2 от "Демокрация е":

    Аааааа и Богдана яловата реститутка се дереше с дрезгавият си глас по митингите:""до всяко едно същество ще остане още едно и ще настане един...ЖИВООООТ"
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ГАЛКО

    1 6 Отговор
    отказала е да п ро стируира в си ганска австриа или германиа и ам нгото иа е ликвидирал.. галкото е 4е не вси4ки роми са като този У ру д а пове4ето са добри и работливи...и сега ще го отнесат и те заради етноса
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този определено

    6 2 Отговор
    Е бил от тези
    Които са се мислили
    Че са големи
    Мъже .

    Ако не биеш,
    Пребиеш
    Или не убиеш една жена
    Значи си Джендър .
  • 12 Личи си

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Че Психично
    Болен .
    И няма да се оправиш.
  • 13 Някой

    8 0 Отговор
    Ало журналистите стига сте разтягане лекоми и поднасяне стари притоплени манджа. Като няма нова съществена информация, по-добре нищо не пишете.

    Вземете разследвайте защо го е направил? От ревност ли, от комплекси ли, заради дрога ли или е с психични отклонения... То е ясно, че у нас от 10, деветима не са наред с главата, но най-често това не е единствената причина.

    Сега цялото ни общество доживот ще трябва да храни, "плаща квартира с решетки", отпллява, облича, лекува и дори да охранява този ... Не знам как да го нарека, глезено мамино синче ли, на което 32 години ватериално "преуспели" и заради това "уважавани" от всички околни мама и тати, са му пълнили широко отворената ненаситна човка. Или пък психар, бабаит/мачо мен/, мутра ...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Глупости

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Някой":

    говориш. Живея в мюсюлманска страна, тука такова нещо да се случи е немислимо. Ако пък се случи, този вече се люлее на въже. Точно в консервативни мюсюлмански общества има нулева толерантност към престъпниците. Ама в България сте либерални, и сега тоя ще го пуснат да си ходи на свобода само с "мъмрене"

    Коментиран от #16

  • 16 Бай араб

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Глупости":

    Къде живееш ?

    Коментиран от #17

  • 17 Дубай

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бай араб":

    Тука няма шест пет по отношение на изнасилвачи и убийци. То и затова няма такива престъпления
  • 18 Евро пеец

    1 0 Отговор
    Я то от новите Българи ще си обеля още едни банан. Докато размишлявам за убийство, извършено по особено "мъчителен за жертвата начин". Хммм а ако не е бил мъчителен начин? тогава по-помилваща присъда? или само драматизира кака ви Мара