Last news in Fakti

27 Март, 2014 09:13 21 019 12

Българи и роми на нож в Берковица

  • българи-
  • роми-
  • берковица-
  • пребитият-
  • борец-
  • дончо филипов

Причината е пребитият борец Дончо Филипов

Напрежението между българи и роми в Берковица, след като републиканския шампион по борба, който е и брат на биатлонистката Павлина Филипова, беше пребит до безсъзнание от двама роми близо до домът му, се засилва, съобщават от TV7. Хората в града събират подписка за изселването на ромската фамилия от града.

Инцидентът стана през почивните дни, около 8 ч. вечерта на една от главните улица в Берковица. Шампионът по борба Дончо Филипов и семейството роми били съседи. Когато започнал боя Сашо Ценков, който е сляп, седял на пейката пред блока със своя позната.

След размяната на няколко думи между враждуващите започнал и боят. Съседи се обадили на телефон 112. Полицията задържала двамата побойници, а Дончо Филипов бил откаран в безсъзнание в болницата в Монтана. Той бил прегледан в спешния център в областния град и по собствено желание напуснал медицинското заведение.

Според ромите от берковския квартал "Раковица" обаче, причината за инцидента е съвсем друга. Те твърдят, че Филипов е бил с още 5-6 души и са нападнали семейството на единия от задържаните - Гроздан.

И според българи, и според роми, такива инциденти не са рядкост в града. Дни след инцидента, върху вратите и стените на къщата на един от задържаните за побоя мъже били изрисувани червени кръгове с различни фигури в тях. Извършителите все още са неизвестни.

В Берковица вече е организирана подписка за изселване на ромското семейство от къщата, а в петък е организиран и протест срещу ромските своеволия в града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rock Stenley

    10 2 Отговор
    ами трябва повече от черните да бъдат насочвани към работещи концлагери аха хахахаха
  • 2 Николай Николов

    5 5 Отговор
    Ами с комунисти и цигани на власт така е.М...сти си правят каквото си искат без никой да ги закача и вече си мислят че страната е тяхна.

    Коментиран от #4

  • 3 Чакала

    5 2 Отговор
    Трябва да ги иселат от Балгария това племе.
  • 4 Стоян Стоянов

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Николай Николов":

    абе не че защитавам комунистите (не съм привърженик на БСП определено), но като че ли преди 25 години не бяха такава сила тия роми ... абе цигани, както си ги знаем. Пак ги имаше, но не правеха толкова зулуми, както сега и не бяха толкова много. Така като гледам, след 20-25 години не подписка, ами доброволно ще се изселваме по-скоро ние, отколкото те. Вероятно българите ще са се капсулирали основно в големите градове (София, Варна, Пловдив), по селата ще е ужас (то и вече на много места е така), в малките градове също.
  • 5 Velik Klunkov

    1 0 Отговор
    бой на негри (роми) в тъмна нощ и чакала напълно ти подкрепям мнението
  • 6 mentra

    0 0 Отговор
    http://politikata.net/%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D1%8F%D1%82-%D0%B2-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%B9/48066/
  • 7 Vasik Atanasova

    1 3 Отговор
    ПРЕДИ ГОДИНИ ЕДИН ЦИГАНЕН НЯМАШЕ ВЪВ ВАРНА В ДИСКОТЕКИТЕ
    АКО ВЛЕЗИ ЩЕ ГО УБИЯТ ОТ БОЙ
    ТАКА БЕШЕ И С П...ЛИТЕ НО СЕГА СА МОДЕРНИ
    ВЯРНО Е ЧЕ НЕ МОЖЕМ ДА ГЛЕДАМЕ КАКВО Е БИЛО ЕДНО ВРЕМЕ
  • 8 maratoneca .

    3 3 Отговор
    Изселването не е решение на проблема!Те ще се отърват от тях,но ще го натресат на други!Трябва друго решение!
  • 9 Бай Иван

    11 2 Отговор
    Хитлер навремето беше предложил доста добро решение!
  • 10 wulkan

    7 1 Отговор
    Надигна им се самочувствието, защото с техните манипулирани гласове по избори се цакат един политиците. Тъпнята завладява България. Това е. Светло бъдеще ни чака.
  • 11 Veselin Todorov

    5 2 Отговор
    Дайте да направим референдум и м...лите да ги подарим на Путин.В Крим в тази обстановка сигурно ще им намерят място.
  • 12 Lachezar Mateev

    3 1 Отговор
    Кръв и чест трябва да идат там!!!!!