2 Април, 2014 16:16 1 088 1

Назначиха тройна психиатрична експертиза за майката на стрелеца от Лясковец

  • назначиха-
  • тройна-
  • психиатрична-
  • експертиза-
  • майката-
  • стрелеца-
  • лясковец
Назначиха тройна психиатрична експертиза за майката на стрелеца от Лясковец - 1
Снимка: БТА

Горнооряховският районен съд постанови тройна психиатрична експертиза за майката на стрелеца от Лясковец Петко Петков, който на 14 март уби спецполиция Емил Шарков и рани трима негови колеги, съобщи Дарик.

Съдебното заседание бе свикано по искане на Районната прокуратура в Горна Оряховица за настаняване на 76-годишната жена в специализирано психиатрично заведение.

След резултатите от назначената психиатрична експертиза, съдът ще реши дали искането на прокуратурата е основателно, каза съдия Павлина Тонева, председател на съдебния състав по делото.

Срещите с психиатрите и тестовете ще се състоят в специализиран кабинет, без да се налага постъпване в здравно заведение. Решението на горнооряховския съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Велико Търново в тридневен срок.

Като свидетели се явиха съседите на Стефанка Савова, брат и Тодор Шаранков, управителят на евангелския дом Петър Благинов. Тодор Шаранков, заяви пред входа на съдебната зала в Горна Оряховица, че съседите на роднините му от 40 години искали да ги изкарат психично болни и да ги вкарат в лудница. “Не Петко и Стефана тормозеха съседите си, а обратното, съседите Комитови от втория етаж тормозеха тях непрекъснато. Ако живеех там и бях се дразнил с комшиите сигурно сега и аз щях да завърша като Петко. Конфликтът бе за празното място под кооперацията, което си беше на родителите на Петко, а съседите искаха да им го вземат. И даже май успяха да го вземат с хитрини и връзки. За да не влизам в конфликт с тези хора, аз прехвърлих всичко на сестра си и не съм стъпвал там от години. Петко е алчен, злобен и раздразнителен, но не е луд. Страха да не го вкарат в лудницата обаче, го накара през последните години да се затвори и да започне да се държи странно. Майка му тежко изживяваше неговото поведение, но не можеше да направи нищо за да промени сина си”, разказа Тодор Шаранков, цитиран от Дарик. По неговите думи от години не е в добри отношения със сестра си и Петко, който обаче никога не би стрелял и не би наранил човек, освен ако не спасява живота си, каквото се е случило на 14 март. Според версията на съседа Жоро Комитов, дошъл в съда да свидетелства, обаче е било точно обратното.“Те нас тормозеха. Пукаха гумите на колите ни, хвърляха умрели котки на терасите ни, поливаха цветята с нещо за да изсъхнат. Изпращаха ни всякакви проверки – полиция, данъчни. Пускаха жалби, че имам незаконна спиртоварна и консервен цех, че укриваме данъци. Заради техните жалби всеки месец по два пъти ходех на разпит в полицията. Петко режеше гумите на колите на гостите ни и крещеше да се махат, защото не ги искал. Преди 10 години за пръв път поискахме Петко и Стефана да бъдат най-после освидетелствани като психично болни и опасни, и да бъдат настанени някъде да се лекуват”, разказа Жоро Комитов.

Междувременно по-рано днес народните представители отхвърлиха предложение на ГЕРБ в седмичната програма да бъде включена точка за създаване на анкетна комисия, която да разследва всички факти и обстоятелства около операцията в Лясковец.

Спецакцията в Лясковец по неутрализирането на 53-годишния Петко Савов Петков се проведе рано сутринта на 14 март. При опит да бъде иззет незаконен боен арсенал от дома на Петков, мъжът откри огън по полицаите. В акцията бе прострелян смъртоносно Емил Шарков, а други трима негови колеги бяха ранени.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maria Stoianova

    0 0 Отговор
    Точно за имоти става дума -има много като тях,ама защита няма