14 Април, 2014 13:52 3 466 3

Задържаната за убийството на малката Алекс остава в ареста (обновена)

  • убийството-
  • алекс-
  • остане-
  • ареста-
  • атанаска георгиева-
  • поморие-
  • александра

Държавното обвинение смята, че има достатъчно доказателства за уличаването на Атанаска Георгиева

Задържаната за убийството на малката Алекс остава в ареста (обновена) - 1
Снимка: БТА

Задържаната за убийството на малката Алекс - Атанаска Георгиева, ще остане за постоянно в ареста. Това реши състав на  Бургаския окръжен съд, предаде e-Burgas. Има голяма вероятност срещу нея да бъде повдигнато обвинение, което предполага и присъда доживотен затвор. Това ще стане ясно окончателно до ден-два. Срещу нея имало събрани сериозни доказателства, които я уличават в убийството на момиченцето.

Днес Атанаска беше разкарвана като панаирна мечка от огромен брой полицаи в съда, където се гледаше мярката за неотклонение на поморийката. В залата на Темида имаше страховит брой журналисти, като общественото внимание към случая наподобяваше това на инцидента с Максим Стависки. Георгиева бе вкарана със силна охрана, като полицията не разрешаваше никакъв достъп до нея.

Първоначално тя влезе под конвой в съдебната залата, като след десет минути излезе, отново зорко пазена. Стана ясно, че защитата на обвиняемата държи да й бъде направена психиатрична експертиза в специализираната болница в Ловеч.

От gramofona.com уточниха, че Окръжната прокуратура е представила факти около смъртта на детето. То е било задушено с найлонова торбичка, облепена с тиксо около главата му.

Агонията на момиченцето е продължила няколко минути. Държавното обвинение смята, че има достатъчно доказателства за уличаването на Атанаска Георгиева.

Нейният адвокат Благой Потеров не оспори авторството на убийството. Той обаче поиска клиентката му да бъде въдворена в Търновската болница в Ловеч и там да й се направи психиатрична експертиза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петко Петков

    2 0 Отговор
    Дайте я на таткото на детето. Той да й постави диагнозната на тази мърша.
  • 2 Svetla Nikolova

    0 0 Отговор
    ГОРКИЧКОТО ДЕТЕ....КАКВОТО И ДА СЕ СУЧИ С ТАЗИ НЕЩАСТНИЦА ТО НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ ПОВЕЧЕ....КАК МОЖЕ ТАКАВА ЖЕСТОКОСТ ДА ГО УБИЕ ПО ТАКЪВ МЪЧИТЕЛЕН НАЧИН...ДУМИ НЯМАМ
  • 3 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор
    Алоо авторите на статията ,каква помориѝка е тази горгона-медуза,че е дошла от някъде си ,не я прави помориѝка.Много народ тръгва към морето ,и остава там ,напред море ,пътя свършва ,назад пътеките осрани и няма връщане ,и между тях ,и такива боклуци ,да ни резилят града.