Last news in Fakti

5 Май, 2014 13:30 1 642 0

Затворник избяга от общежитие в Бургас /Обновена/

  • затворник-
  • избяга-
  • общежитие-
  • бургас

Затворник е избягал от общежитие от открит тип към затвора в Бургас. Това съобщиха за БТА от Главната дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН). Инцидентът е станал снощи в общежитието "Строител", информират от дирекцията.

В този тип места за лишаване от свобода се настаняват осъдени с по-леки присъди. Охраната на затворническите общежития също е по-лека, в сравнение със затворите. Към момента не се съобщава за самоличността на избягалия.

Избягалият от бургаския затвор е Иван Гюров, който е  излежавал присъда за разпространение на наркотици и въоръжен грабеж. Иван Гюров е успял да прескочи оградата и да се измъкне от охраната на затворническото общежитие "Строител“ вчера след 20 часа, съобщи bTV. Гюров е бил осъден на 4 години лишаване от свобода ефективно, от които му оставали още 9 месеца и именно затова бил преместен в място на по-лек режим.

Освен Гюров, още един затворник наркопласьор е пробвал да избяга – Иван Радев, който е с присъда 4 години и 2 месеца. Той обаче се спънал при прескачането и охраната го заловила.

Избягалият затворник Иван Гюров – Шливата е от бандата на Мечо, Игуаната и Ламята, съобщава Флагман. Четиримата бяха задържани още през 2010 година и обвинени за въоръжени грабежи в магазини и бензиностанции в Бургас, Сливен и Поморие.
Според източници на Флагман.бг Шливата щял да се върне до няколко дена, нямало къде да се скрие. 24-годишният мъж има 4 годишна присъда, оставали му още 9 месеца. Приятелите му обаче се разминали с доста по-леки наказания и това го ядосвало. Шливата се друсал редовно. Според други източници той бил изпаднал в абстиненция.

Инцидентът става дни след като Николай Кръстев Николов-Шатката и гватемалеца Хосе Луис Гевара Мартинез избягаха от Централния софийски затвор. Те са в неизвестност ден след смяната на директора на Главната дирекция "Изпълнение на наказанията". На 29 април поста пое директорът на затвора във Варна главен комисар Росен Желязков.

За момента от Главна инспекция на наказанията, Министерство на правосъдието не са разпространили официално съобщение до медиите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА