23 Юни, 2014 15:03 2 721 2

Откриха тялото на 3-годишната Жана от "Аспарухово" /Обновена/

  • тялото-
  • 3-годишната-
  • жана-
  • аспарухово

Телцето на момиченцето е открито на метри от срутената къща

Откриха тялото на 3-годишната Жана от "Аспарухово" /Обновена/ - 1
Снимка: БТА

Преди около час е намерено телцето на 3-годишната Жана от варненския квартал „Аспарухово“, заяви шефът на полиция в града главен инспектор Николай Калчев.

Телцето на момиченцето е открито на метри от срутената къща на улица „Горан студена“ № 68, където смъртта си намериха още петима души.

В момента на мястото се извършва оглед.  Очаква се линейка, която да откара трупът на детето в моргата.

13-годишният Али, както го знаят роднините му (Стефан Емилов) беше погребан вчера, а днес близките ще трябва да подготвят и погребението на сестричката му Жана, или както те я знаят – Рефие.

Тялото на момиченцето ще бъде взето от близки на майката на децата Магда, която също загина в злополучния инцидент.

В неизвестност остава 6-годишния Марин, чиято майка Добринка го търси безутешно вече пети ден.

За семействата, преживели бедствието в кв. „Аспарухово“, Община Варна организира безплатни консултации с психолози.

Срещите на семействата със специалистите ще са в подкрепа споделянето на преживени от децата и родителите моменти на уплаха, страх, ужас. Психолозите ще оказват помощ в адаптирането им към актуалната обстановка.

Срещите ще се провеждат в сградата на район „Аспарухово“, етаж 6, стая 602 от 9.00 до 17.00 ч. всеки работен ден.

Телефон за контакт: 0887 020 223.

Факти.бг припомня, че по официални данни жертвите от водната стихия във Варна са 11, сред тях три деца - момиче на 8 години, момче на 13, момиче на 3-години.

С решение на Министерският съвет 23 юни бе обявен за ден на национален траур в памет на жертвите от наводнението във Варна. По този тъжен повод националните знамена на всички държавни институции бяха свалени наполовина.

Президентът Росен Плевнелиев днес присъства на отслужването на трисагий в Катедралния храм "Свето успение Богородично" във Варна в памет на загиналите при бедствието.

Стотици доброволци от цялата страна се включиха, за да помогнат на хората да почистят домовете си от насипите и калта. Включи се и армията с техника и хеликоптери, както и МВР.

Откриха се дарителски сметки, започнаха кампании за събиране на дрехи и помощи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мария спасова

    0 1 Отговор
    Това е наистина тъжно!Дано родителите на детето преодолеят трагедията!Понякога БОГ е наистина лош , но ние сме малки и не можем да разберем истините в живота!
  • 2 Maria Stoianova

    0 0 Отговор
    НЕДОПУСТИМО Е В ГРАД ДО МОРЕ ДА ИМА ИЗДАВЕНИ ОТ ДЪЖДОВНА ВОДА ХОРА.ТОВА ПОКАЗВА АБСОЛЮТНОТО БЕЗХАБЕРИЕ НА БЪ!ГАРСКИТЕ ПАРЛАМЕНТАРИСТИ ОТ ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ ПРАВИТЕЛСТВА.А ИНАЧЕ ТАТАРИТЕ СИ ОБИКАЛЯТ И ДУМКАТ ИЗ БУРГАС НЕОБЕЗПОКОЯВАНИ ОТ НИКОГО.