Last news in Fakti

24 Септември, 2014 12:28 6 513 5

Нидал Алгафари пита: Боже, защо Господ лъже?

  • "ббоже, защо господ лъже"-
  • нидал алгафари-
  • роман-
  • балабановата къща-
  • пловдив-
  • пр-експерт

ПР-експертът написа роман, в който Любовта побеждава в името на Бога и въпреки Господ

Нидал Алгафари пита: Боже, защо Господ лъже? - 1
Нидал Алгафари


Романът на Нидал Алгафари „Боже, защо Господ лъже” ще бъде представен на 25 септември от 18.30 часа в Балабановата къща в Стария град – Пловдив.

За двойствеността в своето произведение авторът обяснява:

„В романа описвам няколко страстни, нежни, различни и много красиви севди, които Господ наказва, но Бог закриля! За мен Бог е всеки един от нас и ние – човеците –можехме да обичаме безмерно, ако не бе моралът, ценностната ни система и възпитанието ни, основани на властолюбието на религиите!

Бог ни е създал по свой образ и подобие, без да изисква и очаква от нас нищо! Всички, присвоили си ролята на посредници между нас и Бога: пророци, апостоли, ”духовници”, патриарси, имами, папи и шейхове пък измислиха Господа по свой образ и подобие. Господ, който изисква, следи, съди и наказва. Създадоха му ангелска, дяволска и църковна йерархии за надзор над нас – душите, облечени в тела. Дадоха си един на друг ключовете от рая и тефтера за праведност и греховност и правото те да решават кой къде ще отиде от човеците след края на земния им път! Забраниха обичта и любовта! А ние от тях имаме нужда! В книгата ми Любовта побеждава в името на Бога, въпреки Господ!“ 

Кое е сърцето на тази книга? Дали това е настоятелното противопоставяне на религиозните догми? Дали това са различните видове обич и любов между хората? Дали това е изконното българско начало, описано с традициите, обичаите, нравите? Всеки сам ще открие това, което търси, уверява Алгафари писателят.

Нидал Алгафари е роден на 18 декември 1965 година в София. Майка му е българка, а баща му е сириец от древен род от Дамаск. Завършва кино и телевизионна режисура в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Като студент започва работа в БНТ като режисьор на студенското предаване „Ку-Ку”. По негова идея и режисура се създава скандалното предаване с фалшивата тревога в АЕЦ „Козлодуй“. Автор, съсценарист и режисьор е на игралния филм „Ла донна е мобиле“. Продуцент и режисьор е на предаването „Наблюдател“ и на ред други телевизионни програми. Работи като политически и кризисен ПР-експерт. Женен е за психоложката Мадлен Алгафари. Има дъщеря и син.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 по темата

    1 0 Отговор
    Ето един от предтечите на сатаната, на който и бесовете биха завидели.
  • 2 Историк

    2 1 Отговор
    ТОЗИ ДРУГОВЕРЕЦ ЗАЩО ХУЛИ ВЯРАТА НА ДЕДИТЕ НИ? ВЯРАТА НА КОЯТО ДЪЛЖИМ НАШАТА ПИСМЕНОСТ И КУЛТУРА; ВЯРАТА КОЯТО Е СЪХРАНИЛА НАШИТЕ ТРАДИЦИИ И ОБИЧАИ; ВЯРАТА КОЯТО Е СЪХРАНИЛА БЪЛГАРЩИНАТА ПРЕЗ ПЕТ ВЕКА ТУРСКО И ДВА ВЕКА ВИЗАНТИЙСКО ВЛАДИЧЕСТВО. ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ ТЪРТЕИ ДА ЖИВЕЯТ ЗА НАШАСМЕТКА?

    Коментиран от #5

  • 3 Autohouse Randm

    0 0 Отговор
    tozi bezbojnik vze da stava mnogo nagal.Gospod gleda i ne zabravia takiva kato nego.sram me e ot takiva kato nego.
  • 4 някой

    0 0 Отговор
    Само заглавието казва дотатъчно много какво се има предвид. Вие по долу явно не го схващате и започвате с хулите.
  • 5 някой

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Историк":

    Турското робство и византийското са отдавна минало. Цар Симеон велики и трите морета също са минало отдавна. Сега сме в настоящето!
    Единственото вярно в настоящето е че доста хора се опитват да изкривяват историята с някакви неясни подбуди.