Last news in Fakti

1 Октомври, 2014 11:14 1 122 0

Музикалният театър преговаря за "Брилянтин" и "Ромео и Жулиета"

  • музикалният театър-
  • оперетата-
  • марио николов-
  • новия сезон-
  • "брилянтин"-
  • "ромео и жулиета"

Меломаните ще видят хитовите световни продукции на родна сцена още този сезон, обеща директорът на Оперетата Марио Николов

Музикалният театър преговаря за "Брилянтин" и "Ромео и Жулиета" - 1
Сцена от италианския оригинал на хитовия мюзикъл "Ромео и Жулиета" по музика на Рикардо Кочанте трябва да се играе скоро и у нас

Ръководството на Държавния музикален и балетен център – София, представи на специална пресконференция програмата за новия сезон. По традиция той започва на  1 октомври – Международния ден на музиката, и ще бъде открит с теноровия концерт спектакъл „Медитеранео”, превърнал се в едно от музикалните събития за тази година. Участват звездите на театъра Марчо Апостолов, Марио Николов, Пеньо Пирозов, Стефан Петков, Богомил Спиров, Добрина Икономова и Валентина Корчакова. Специалните гости на вечерта са Георгиос Филаделфевс (Гърция) и световноизвестният  български тенор Живко Желев.

Две от най-популярните оперети на Франц Лехар – „Страната на усмивките“ и „Фраскита“, отново ще влязат в репертоара на театъра, откъдето водят преговори за откупуване на авторските права на хитовите продукции „Брилянтин” и „Ромео и Жулиета” ("Обичай и промени света!" с музиката на прочутия Рикардо Кочанте), които са в процес на финализиране, и почитателите на музикалното изкуство ще имат възможност да им се насладят на родна сцена още в рамките на този сезон, обеща директорът на ДМБЦ – Марио Николов.

Истински подарък за меломаните ще бъде концертът, посветен на голямата оперетна прима Анелия Шуманова, който ще се състои с нейно участие на 22 октомври. Сред подготвяните изненади за новия сезон е и концертът спектакъл “Viva La Diva” по сценарий и режисура на Марио Николов и под диригентството на Юли Дамянов, който ще постави на преден план  богатството от женски гласове на дамите солисти на Националния музикален театър „Стефан Македонски“. Премиерата на спектакъла е на 30 октомври.

Не са забравени и най-малките почитатели на музиката, които също могат да очакват нови заглавия в афиша на Музикалния театър, поставени специално за тях и техните родители. Първата премиера от новия сезон е мюзикълът за деца в две действия „Котаракът Шарл” по мотиви от приказката на Шарл Перо „Котаракът в чизми” и музика на Жул Леви, с която ще бъде открита новата сцена-фоайе на театъра.

Силно присъствие в програмата на Музикалния театър „Стефан Македонски” традиционно отбелязват и Балет „Арабеск” с две представления през месец октомври – „Carmina Burana” и “Carmen Collection”.
И през новия сезон в репертоара на театъра ще присъстват хитовите заглавия „Моята прекрасна лейди”, „Графиня Марица”, „Виенска кръв”, „Лелята на Чарли”, „Магьосникът от Оз”, „Царицата на чардаша”, „Българи от старо време”, „Службогонци” и „Аладин”.
„И този сезон на Оперетата ще мине под мотото на юбилеите, като най-важният от тях е 130-годишнината от рождението на патрона на театъра Стефан Македонски,” заяви директорът на театъра Марио Николов. „Освен всички специални събития и вълнуващи премиери, които зрителите могат да очакват в рамките на сезона, полагаме усилия да организираме и специална изложба, посветена на живота и делото на големия български оперен певец, режисьор и музикален педагог. Разбира се, няма да подминем и годишнините на други изтъкнати творци, свързани с оперетата в България. Тепърва меломаните трябва да очакват много новини от нас, около които работим усилено в последните няколко месеца”, изтъкна директорът Марио Николов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА