Last news in Fakti

24 Октомври, 2014 18:38 2 326 0

Ново духовно пространство в сърцето на стара София

  • софия-
  • галерия "сердика"-
  • женския пазар-
  • художници-
  • пейзажи

Модерна галерия ще отвори врати в осъвременената зона на Женския пазар

Ражда се ново духовно пространство в сърцето на стара София. Художествена галерия "Сердика" отваря врати в четвъртък в обновената зона на Женския пазар. С нейната поява тази модерна и същевременно уютна  емблематична за столичани част на града освен търговски и интернационален център ще стане средище на динамичен културен живот. За разлика от големите държавни музеи, които имат функцията единствено да съхраняват и експонират творби от националната съкровищница, това елегантно и чисто пространство ще живее с ритъма на новото време.

Галерията ще представя както имена от класическата живопис и скулптура, така и на модерното, новаторско изкуство. Своето място ще намерят и младите таланти. Публиката ще има възможност за свободен достъп и постоянен контакт с тях. При откриването си залата ще представи 16 платна на именити български художници, рисували пейзажи и сюжети от столицата. Сред тях са Антон Митов, Борис Иванов, Цанко Лавренов, Никола Танев, Найден Петков, Славка Денева, Румен Гашаров и други. Картините са предоставени от фонда на СГХГ. На бъдещите си почитатели и приятели галерията предлага великолепна първа среща – вечер на класическата живопис и джаза.

Официалното събитие по откриването и вернисажът ще се състоят на 30 октомври от 17.30 ч., а адресът на новата галерия е ул. „Цар Самуил“ 90/Б (площадът с фонтаните).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА