28 Октомври, 2014 14:52 4 230 0

Гатанки в рими за славните български владетели

  • гатанки-
  • владетели-
  • книжка-
  • "мирфея"-
  • деня на будителите-
  • кирил божков-
  • милена бойкова м.-терзийска

Образователната детска книжка с илюстрации на известния художник Кирил Божков излиза в навечерието на Деня на будителите

Хронология в стихове за най-известните български владетели е събрана в новата книга, издадена от "Мирфея". По делата ще познаете Аспарух, Крум, Борис, Симеон, Асен, Самуил, Калоян, Иван Александър и още много други водачи на българската държавност в трите й етапа. "Гатанки в рими за български владетели незабравими" поставя начало на новата поредица "Разгадай стиха" и излиза във време на 4 големи годишнини. През 2014 г. честваме 1150 г. от покръстването на българите и раждането на цар Симеон I Велики, 1000 г. от смъртта на цар Самуил и 1200 г. от тази на кан Крум. Нека събудим гордостта си като българи за Деня на будителите!

Авторът Милена Бойкова М.-Терзийска представя на децата образователни гатанки за прочутите ни владетели и ги запознава с емблематичните им постижения под формата на мелодични стихове. Кратката разходка през българската история е одухотворена от красивите царски акварелни портрети, рисувани от майстора живописец доц. д-р Кирил Божков.

Заглавието е част от проекта "Издаване на детски книги" на "Мирфея", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА