Last news in Fakti

9 Декември, 2014 14:35 2 014 0

Четири юблилея в Народния театър до Коледа

  • народния театър-
  • юбилейни представления-
  • 50-о представление-
  • тодор колев-
  • "шърли валънтайн"-
  • "ревизор"-
  • мариус куркински-
  • мариус донкин-
  • "ръкомахане в спокан"-
  • явор гърдев

Хитови постановки на Мариус, Явор Гърдев и Тодор Колев ще се играят за 50-и път

Четири юблилея в Народния театър до Коледа - 1
Сцена от "Ръкомахане в Спокан" и от "Ревизор" с Мариус и Владо Карамазов (на другата снимка)

Народният театър „Иван Вазов“ приключва 2014 година с четири юбилейни представления. 50-ото представление на моноспектакъла „Шърли Валънтайн” на актрисата Албена Колева ще се играе на 12 декември от 19.30 часа на Сцена на  IV етаж. Режисьор е нейният незабравим баща Тодор Колев.

На 17 декември от 19.00 часа на Камерната сцена е юбилейното също 50-о представление на „Ръкомахане в Спокан”, спектакъл на Явор Гърдев с участието на Теодора Духовникова, Иван Бърнев , Леонид Йовчев и Павлин Петунов. Постановката донесе награда „Аскеер 2012“ за режисура на Явор Гърдев, „Икар 2012“ за поддържаща мъжка роля на Леонид Йовчев, „Аскеер 2012“ за поддържаща женска роля на Теодора Духовникова; с „Аскеер“ бе отличена и авторската музика на композитора Калин Николов. 

Един  от най-гледаните спектакли на Голямата сцена - „Ревизор” на Гогол под режисурата на Мариус Куркински, ще се играе за 50-и път на 19 декември от 19.00 ч. на Голямата сцена на театъра. В актьорския състав освен играещия режисьор Мариус са Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Иван Юруков, Леонид Йовчев, Рени Врангова, Александра Василева и др.

Още един голям празник ще има в театъра преди настъпването на Коледа - 10 години от премиерата на моноспектакъла на Мариус Донкин „Господин Ибрахим и цветята на корана” ще бъдат отбелязани на 21 декември на Сцена на IV етаж. Разказ за най-важните уроци за живота и смъртта, които научаваме, когато най-малко очакваме, е окичен с няколко международни награди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА