Last news in Fakti

22 Декември, 2014 17:23 1 344 0

Откриват Българския Лувър преди 24 май

  • откриват-
  • българския лувър-
  • 24 май
Откриват Българския Лувър преди 24 май - 1
Снимка: БТА

Националният музеен комплекс, по-известен с името Българския Лувър, ще бъде открит преди 24 май 2015 година, съобщи в Министерския съвет министърът на културата  Вежди Рашидов.

 Министерският съвет прие постановление за преобразуването на Националния музей на българското изобразително изкуство и Националната галерия за чуждестранно изкуство в София в Национален музеен комплекс.

Целта на предлагания проект е усъвършенстване на структурата на музейната мрежа в София чрез създаване на интегрирана музейна институция, която обединява функциите и богатите колекции на двата музея, организирана е в духа на най-съвременните тенденции и дава възможност за формиране на цялостна представа за развитието на българските визуални изкуства през вековете и техния художествен контекст в Европа и света. Чрез създаването на културен център, ориентиран към интерактивна комуникация, ще се постигне по-добра организация при представянето на културните ценности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА