31 Декември, 2014 21:00 1 671 1

Джон Хърт получи рицарско звание

  • джон хърт-
  • рицарство-
  • звание

Актьорът има 50-годишна актьорска кариера

Британският актьор Джон Хърт беше удостоен с рицарско звание от кралица Елизабет II, съобщи Би Би Си.

 74-годишният актьор получава признанието за своя изключителен принос към театралното и драматично изкуство.  Той стана командир на ордена на британската империя през 2004 г., но вече официално ще може да се титулува Сър. Неговата кариера продължава вече 50 години. Той е познат с ролите си в сериала „Аз Клавдий“ и класиките „Среднощен експрес“, „Човекът-слон“ и „1984“.

Рицарско звание получава и актрисата Джоан Колинс, която е известна с ролята си в британския сериал от 80-те „Династия“. 81-годишната актриса получава честта и заради мащабната си благотворителна дейност, свързана с подпомагането на деца в неравностойно положение. Лейди ще може да се титулува и известната със своите драматични въплъщения Кристин Скот Томас.

По традиция в края на всяка година Елизабет II  посвещава в рицарство най-отличилите се в своите сфери британци, като имената им се публикуват в специален списък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БаДкА

    0 0 Отговор
    Тези какви са сухари не е истина - дай им на тъпите англичани титли - сър ,рицарско звание смях хаха ,умират си за тях,сигурно и рицарски доспехи си държат в 3 квадратните си къщи да ги гледат докато пият вмирисан чай ! Разтапят се като видят мазен индиец без значение че мирише от километър и има визия на Асан от циганското гето защото аджеба им е поданик ! Повръща ми се от помия !