Last news in Fakti

22 Юли, 2015 00:45 1 415 1

Ема Томпсън: Сексизмът в киното е по-лош от всякога

  • ема томпсън-
  • сексизъм-
  • киното

Тя е възмутена от това как се третират жените в индустрията

Ема Томпсън: Сексизмът в киното е по-лош от всякога - 1
Снимка: АP/БТА

Според актрисата Ема Томпсън сексизмът в избора на роли в днешното кино е по-силен от всякога.

Носителката на Оскар смята, че „светът се намира в най-лошото си състояние, особено за жените.“

Томпсън се присъединява към компанията на Маги Джиленхал и Хелън Мирън, които непрестанно говорят за ограничените възможности за изява за актрисите в днешната кино индустрия.

„Аз не смятам, че има някакво значително подобрение. Всъщност днес изискванията, за това как една жена трябва да изглежда на екран са по-лоши от всякога. Дори, когато бях млада не е имало подобно нещо. Въобще не съм впечатлена. Всичко е ужасно сбъркано.“, заявява Томпсън пред радио Times.

„Разговарям с много млади актриси и винаги обсъждаме това, че винаги става въпрос за едни и същи неща и нищо не се променя. Някои форми на сексизма са все по-утвърдени и по-разпространени.“, допълва Томпсън.

Сега 56-годишната актриса се готви за роля на 77-годишна проститутка във филма „Легенда за Бърни Томпсън. Тя споделя, че когато е била 30 са и предлагали редица роли, в които е трябвало да бъде притурка на главен герой – мъж, на който през цялото време да казва „Не, не прави това смело нещо.“ Тя е отхвърлила всички тях.

По-рано 37-годишната Маги Джиленхал заяви, че холивудски продуцент й е заявил, че твърде възрастна да играе любовна тръпка на 55-годишен мъж.

„Бях поразена. Първо се почувствах зле, после разгневена, а накрая просто се разсмях.“, споделя Джиленхал.

Хелън Мирън също е говорила, че отношението към по-възрастните актриси е неприемливо.

„Вижте филмите за Джеймс Бон. Там жените, които играят негови приятелки стават все по-млади. Това е толкова дразнещо.“, споделя Мирън.

От ръководството на Би Би Си също взеха отношение по случая. Според него британския обществен оператор трябва да направи нужното, за да вкара повече жени в телевизията. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мирчо Хеленов

    0 0 Отговор
    Айде да си спомни филма от тинейджърските си години "Age of Consent", където играе приятелка на доста по-възрастен мъж доста разсъблечена. Намерете си го по торентите и го изгледайте. Доста приятна гледка е. А и филмът е много добър.