Last news in Fakti

16 Август, 2015 08:00 1 085 0

Преподават "Игра на тронове" в университета

  • игра на тронове-
  • университета-
  • преподават

Има специален курс за сериала в Бъркли

Преподават "Игра на тронове" в университета - 1
Снимка: БТА/AP

Калифорнийския университет Бъркли прибави курс в своята програма по филмови науки, изучаващ изцяло сериала „Игра на тронове“, съобщи Metro.

В него се изучават темите, идеите, противоречията и символиката в сериала.  Студентите, които са се записали в курса трябва да изучат всяка подробност от хитовия сериал на HBO. В това число влизат модерните социални и политически въпроси в сериала, религиозните идеи в него, представянето на бедността и ролята на жените.

Има часове, в които се правят сравнения на продукцията и книгите на Джорд. Р. Р. Мартин с произведения на Шекспир и античната гръцка литература. В курса влиза и препрочитането на петте книги от поредицата, които са излезли до този момент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА