20 Август, 2015 17:22 1 207 4

Бузлуджа е национален архитектурен паметник

  • бузлуджа-
  • национален-
  • архитектурен-
  • паметник

„Позицията на БСП е, че архитектурни паметници, като този на Бузлуджа не са на БСП, а са национални паметници. Грижа на държавата е да ги опазва и развива като туристически обекти” – това заяви Калоян Паргов, председател на БСП – София по време на дискусията "Социалистическото наследство - наследство в риск", организирана от ИКОМОС България, която се проведе днес, 20 август, в Съюза на архитектите в България.

Паргов допълни: „В много страни в Европа има архитектурни и културни паметници изградени по време на тоталитарните режими, но те са пазят и използват и днес. Идеологическият дебат „ляво – дясно” през последните 25 години срина България, защото бе зачеркнато всичко изградено през предишните 50 - 60 години” .

В дискусията взе участие и арх. Тодор Булев, който заяви, че монументални паметници като Бузлуджа трябва да се съхраняват, защото това е възможност за връзка между поколенията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    0 0 Отговор
    Още малко и тоталитаризма да го направим национално богаство . МНОООГО ДОБРА ИДЕЯ ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ
  • 2 Грета

    1 0 Отговор
    Става обаче при това положение трябва да се забрани на комунягите да си правят там лигавите събори!!!
  • 3 1234

    1 0 Отговор
    Щом е национален не трябва да се допускат никакви партии и партийни събори там ,а да се направи нещо като обсерватория или нещо подобно , но не и свързано с партии.Нищо национално не може да има тогава.
  • 4 2dw

    0 0 Отговор
    да се разруши, на мястото да се постави табела с описание и снимки, може една малка къщичка да се постави и да се изложи историята.