Last news in Fakti

16 Септември, 2015 08:03 1 416 0

Български звезди ще пеят в САЩ

  • сащ-
  • българи-
  • концерт-
  • илиева

За трета поредна година в Лос Анжелис ще се проведе Български музикален фестивал. Той ще се състои в ранния следобед на 27 септември в Лос Анжелис. Сред изпълнителите, които са потвърдили участие са Мария Илиева, Веси Бонева, Мартина Иванова, Петя Александрова. „Целта ни е да каним не само вече утвърдени български изпълнители, но и по-млади и в началото на професионалната си кариера певци и музиканти”, казаха организаторите за Факти.бг. Маршрутът на родните звезди е през Франкфурт за Лос Анжелис. Интересно е да се отбележи, че ще бъдат превозени от единстевния български пилот - Марио Бакалов, който управлява най-големия пътнически самолет в света - Airbus A380.

В първия фестивал участва сборна рокендрол група, която включва известни наши рок музиканти като Оги Цолов и Йордан Стаменков (група Фактор-вокал и барабани), Пърси Траянов (бас китара- група Огнен звук) и Наско Андреев (китара- група Елит). На втория фестивал е била група "Фондацията".

„Тази година ще се опитаме да направим фестивала в малко по-разширен състав като обхванем и други щати в близост до Лос Анжелис, например на част и половина-два път със самолет – Сан Франциско или Лас Вегас. Целта е колкото се може повече българи да могат да се насладят на родната музика”, обясняват организаторите.

Следваща музикална проява с известни български изпълнители е предвидена за февруари 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА