Last news in Fakti

15 Февруари, 2016 23:00 1 052 0

План за стабилизация и повече изяви искат от ансамбъл "Филип Кутев"

  • филип кутев-
  • план-
  • стабилизация-
  • повече-
  • изяви-
  • ансамбъл

Днес, заместник-министърът на културата Боил Банов се срещна с ръководството на Българската музикална асоциация

“До две седмици ще представим в Министерството на културата план за финансово стабилизиране на Държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев”, съобщи днес пред журналисти проф. д-р Елена Кутева, директор на ДФА "Филип Кутев".

Днес, заместник-министърът на културата Боил Банов се срещна с ръководството на Българската музикална асоциация. Поканата за работната среща бе в отговор на разпространеното в петък писмо на Управителния съвет на Българската музикална асоциация /БМА/, с което се изразяваше загриженост за финансовото състояние на Държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев”. 

Проф. Кутева направи това изявление след края на работната среща с участието на Боил Банов и ръководството на Българската музикална асоциация, която се проведе в Министерството на културата.

Министерството ще покрие задълженията на ДФА „Филип Кутев”, а с това ние получихме глътка въздух, което ще ни даде възможност да стъпим на крака. До края на месеца ще представим програма за финансово стабилизиране и репертоарен план, а целта е с тези мерки да постигнем и увеличаване на приходите ни, отбеляза Елена Кутева и допълни, че работната среща в Министерството на културата е била много плодотворна.

Елиянка Михайлова - и.д. директор на Дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“ в Министерството на културата, също изрази задоволството си, че работната среща с ръководството на Българската музикална асоциация е преминала в конструктивен дух. Тя  припомни, че министерството покри всички задължения на ДФА "Филип Кутев" и сега очаква от ръководството му представяне на план за стабилизирането на състава.

„Убедени сме, че този знаков ансамбъл за българската музикална култура в близките месеци ще заработи още по-активно, ще увеличи сценичните си изяви и ще представя изкуството си пред много по-многобройна публика”, подчерта Елиянка Михайлова. 

Павлина Величкова - изпълнителен директор на Българската музикална асоциация, специално благодари на Боил Банов за това, че той е отправил поканата за тази среща към Управителния съвет на Българската музикална асоциация /БМА/ веднага след като е получил тяхното писмо, в което се изразяваше загриженост за финансовото състояние на Държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА