Last news in Fakti

4 Март, 2016 22:31 1 041 1

НАТФИЗ тръгна на национално турне

  • натфиз-
  • турне-
  • образование
НАТФИЗ тръгна на национално турне - 1

Кампанията на НАТФИЗ „Учи в България, завладей света!“ стартира! Националното турне на Академията започна на 23 февруари в Благоевград.

В помощ на инициативата се отзоваха – Община Благоевград, Дирекция „Хуманитарни дейности“, Отдел „Култура“ и „Образование, Отдел „Връзки с обществеността“, Национална хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”, Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов", Природо-математическа гимназия "Акад. С. П. Корольов", СОУИЧЕ "Свети Климент Охридски", Пето СОУ "Георги Измирлиев", Шесто СОУ "Иван Вазов", Седмо СОУ "Кузман Шапкарев", Осмо СОУ "Арсени Костенцев", „Благоевград ИЮ“, „Новини Благоевград“, ръководителите на театралните школи в града, представителите на местните медии и Общински куклен театър Благоевград.

Следващите гастроли на НАТФИЗ са в Добрич – 15 и 16 март, Шумен – 16 и 17 март, Търговище – 17 и 18 март, Русе – 18 и 19 март, Ст. Загора – 16 и 17 март, Сливен – 18 и 19 март.

В първите четири града, абсолвентите „Актьорство за драматичен театър“ на проф. Снежина Танковска, ще представят „Любов и информация“ от Керил Чърчил. В Ст. Загора и Сливен - класът на проф. Жени Пашова „Актьорство за куклен театър“, ще покаже „Джовани и Лече-Буболече“, „Усмивки от старите ленти“ и „Клоуни и кукли“. Освен с дипломните спектакли и филми на връстниците си, младите жители на градовете, ще имат възможност лично да се срещнат с водещи преподаватели на Академията, които ще ги запознаят със специалностите, условията на европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване през учебна 2016/2017 година. Безплатните, напълно открити консултации се подпомагат от общините и театрите на съответните градове.

НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ ще продължи да изказва публична благодарност на всяка структура, организация и частно лице, които застанат в подкрепа на инициативата. В края на кампанията, ще бъде публикуван пълен списък с всички оказали помощ, както и документален запис на срещите и реакциите в различните градове на страната.

„Учи в България, завладей света!“ е социален експеримент, който публично ще отрази, какви и достатъчни ли са ресурсите ни на съвременно общество и готови ли сме да се обединим около каузата да осигурим достойно бъдеще в България за децата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сульо

    0 0 Отговор
    А какви коментари освен обидни може да има към изява на НАТФИЗ? Преди простотията и некадърността им се знаеше само в София, а сега са решили да запознаят цяла България с нея?