Last news in Fakti

24 Май, 2016 07:45 2 604 1

Украйна се отказва от Евровизия?

  • украйна-
  • петиция-
  • донакинство-
  • финанси
Украйна се отказва от Евровизия? - 1
Снимка: БТА/АР

Украйна може да се откаже от правото си на домакинство на конкурса Евровизия. В сайта на президента на Украйна Петро Порошенко e публикувана петиция, предлагаща страната да се откаже от провеждането на конкурса, съобщиха чуждестранните медии.

"Украйна трябва да се откаже от провеждането на "Евровизия 2017"и да предостави това право на страната, заела второто или третото място на конкурса”, се казва в текста на петицията.

За да може да бъде разгледан документът от президента, той трябва да бъде подписан най-малко от 25 хил. души в продължение на не повече от 3 месеца.

Преди два дни финансовият министър на страната Александър Данилюк обеща "трезво да оцени" разходите по провеждането на конкурса в Украйна. При това той напомни за предоставянето на това право на друга страна. "Заради спецификата на своята работа, аз съм длъжен да мисля за бюджета", изтъкна Данилюк. "Аз призовавам трезво да се оценят възможностите и ползите от провеждането на "Евровизия 2017", като проектът трябва да бъде финансово обоснован. 40 милиона долара, това е огромна сума", отбеляза Данилюк.

От своя страна вицепремиерът на Украйна Павел Розенко заяви, че конкурсът ще се проведе в Украйна и въпросът за преотстъпване на правото за неговото провеждане дори не се е обсъждал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 2 Отговор
    Много е прав Александър Данилюк. Харчат се пари за вятъра който духа . Няма нищо смислено в тази "Евровизия"