Last news in Fakti

4 Юни, 2016 05:00 8 082 3

Авторка от българо-сирийски произход показа човешкото лице на войната

  • даян шаер-
  • сирия-
  • авторка-
  • война-
  • читатели

Писателката инициира срещата, за да насочи вниманието на хората към съдбата на бягащите от ужаса

Българо-сирийката Даян Хасан Шаер се срещна в НДК с настоящи и бъдещи читатели на дебютния си роман „Има ли места в Рая?“. В него тя показва човешкото лице на войната в Сирия - отчаянието, болката и силната любов.

Писателката инициира срещата, за да насочи вниманието на хората към съдбата на бягащите от ужаса на войната и проблемите, с които се сблъскват.

Даян Шаер споделя: „Това е роман, който започва в Сирия и приключва в България. Читателите ще преминат през целия този път заедно с героите и ще усетят всичко, което изпитва човекът, който преживява ужаса на войната. Това е книга за хората, които се превръщат в бежанци и отиват в друга държава.“

Огромна подкрепа на откриването на книгата изрази и българският автор Радослав Гизгинджиев, редактор на романа: „Има неща, които всъщност са по-силни от войната и Даян пише за тях“.

Талантливата българска актриса Диана Димитрова се превъплъти в образа на главната героиня Сарая и пренесе гостите в един толкова различен свят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 luck

    1 0 Отговор
    ето доказателството, че разбирателството между народите ражда само красиви и талантливи неща :)
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    Напълно съгласна. Дано има повече млади автори, които да пишат с душа и сърце! Книгата те оставя без дъх...
  • 3 goni

    0 0 Отговор
    Че кой няма да подкрепи подобна авторка! Веднага отивам да си купя книгата! Ех! Ако бих могъл да получа и автограф!