Last news in Fakti

14 Юни, 2016 00:15 1 736 0

Ерик Клептън спира да свири

  • ерик клептън-
  • спира-
  • свири
Ерик Клептън спира да свири - 1

Все по-трудно ми е да свиря на китара. Все още мога да го прави, но за мен това вече е „трудна работа“. Това казва в интервю за списание Classic Rock един от най-големите китаристи в света Ерик Клептън.

За първи път Клептън дава подробности за заболяването си, което е започнало с болки в кръста и е било диагностицирано като периферна невропатия.

Китаристът признава, че е бил на крачка от смъртта неведнъж през годините. Световната слава не му понасяще и той злоупотребяваше с алкохол и наркотици. "Не знам как оцелях, особено през 70-те години", казва Клептън и допълва: "Случваше се да пия по три бутилки бренди на ден плюс шепа кодеин".

По някаква причина обаче успях да изляза от ада и получих нов шанс, посочва рок легендата.

Ерик Патрик Клептън е единственият изпълнител, който е вписван три пъти в Залата на славата на рокендрола – като член на Ярдбърдс, Крийм и като самостоятелен музикант. Оставяйки значима следа в историята на блуса и музиката въобще, Клептън е считан за един от най-важните и влиятелни китаристи на всички времена, заемайки второ място в класацията 100-те най-велики китаристи на всички времена на списанието Ролинг Стоун и четвърти в класацията на Гибсън - 50-те китаристи на всички времена. За неговия принос към музикалната култура през 1994 г е удостоен със званието Офицер на Ордена на Британската империя от кралица Елизабет II, а на 3 ноември 2004 г. на церемония в Бъкингамския дворец със званието Командор на Ордена на Британската империя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА