Last news in Fakti

19 Юни, 2016 17:41 2 606 0

25 000 танцуваха заедно със ЗАЗ в Благоевград

  • заз-
  • франкофоли
25 000 танцуваха заедно със ЗАЗ в Благоевград - 1

Близо 25 000 души от България и чужбина пяха и танцуваха с ЗАЗ и Нувел ваг на грандиозен концерт в рамките на втория фестивален ден на Франкофоли Благоевград в събота вечерта. Високите температури не бяха пречка за многобройната публика от различни градове, която пристига в града, за да бъде част от грандиозното шоу на открито.

Стартът на съботната вечер беше зададен от екстравагантните музиканти от Нувел ваг с двете си вокалистки Лизет и Мелани. С типичния за тях атрактивен стил и завладяващо сценично присъствие, групата изпя кавъри на едни от най-известните пънк и ню уейв парчета от 70 и 80-те години в нови аранжименти, силно повлияни от бразилската боса нова на 60-те години.

25 000 танцуваха заедно със ЗАЗ в Благоевград

Веднага след тях на сцената се качи една от най-обичаните и популярни по цял свят френски певици ЗАЗ.  Изабел, каквото е истинското й име, е едно от  най-успешните лица на съвременната музикална индустрия и успя да взриви феновете си с забележителен глас, най-големите си хитове, както и парчета от последния си албум. Близо два часа ЗАЗ и многохилядната публика пяха и танцуваха задено.

25 000 танцуваха заедно със ЗАЗ в Благоевград

Стартът на първата вечер на тазгодишното издание на Франкофоли даде рапърът Фефе, който впечатли не само с таланта си, но и със забележително добре научени думи на български език. Изпълнителят започна шоуто си не от сцената, а между публиката, като при всяка следваща песен я подканяше да го следва в танците и мелодията.

25 000 танцуваха заедно със ЗАЗ в Благоевград

Веднага след него на сцената запяха големите френски звезди от Джипси Кингс. Близо час и половина техните почитатели, дошли от цялата страна и чужбина, не спряха да пеят и танцуват с световноизвестните музиканти. Освен големите си хитове  Bamboleo, Jobi, Volare, те изхяха и някой нови песни .

25 000 танцуваха заедно със ЗАЗ в Благоевград

Тазгодишното издание на Франкофоли в Благоевград е второто издание под лиценза на най-големия световен фестивал за съвременна франкофонска музика Les Francofolies, което се провежда в България.

Специално за фестивала в неговите два дни в Благоевград пристигнаха над 5000 души от България и чужбина, а хотелите в града с леглова база около 7000 места, бяха с пълна заетост седмици преди датите на провеждането му.  

Фестивалът Les Francofolies /Ле Франкофоли/ е най-големият международен фестивал за съвременна франкофонска музика, който се провежда всяка година от 1985 насам в град Ла Рошел, Франция. Градът е известен именно заради този фестивал, заради който всяка година пристига около 110 000- на публика. Освен ежегодните издания на фестивала във Франция, „Ле Франкофоли“ се провежда в Монреал, Канада, а също и в Спа, Белгия. Има изнесени издания в Ню Йорк, Буенос Айрес и Берлин, а от 2015 – и в България.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА