Last news in Fakti

7 Юли, 2016 01:45 1 127 0

Район „Витоша“ ще бъде домакин на Международен фолклорен фестивал

  • район витоша-
  • домакин-
  • международен фолклорен фестивал
Район „Витоша“ ще бъде домакин на Международен фолклорен фестивал - 1

На 22,23 и 24 юли 2016 г в Район ”Витоша” на откритата сцена на пл.“Знаме на мира“ в кв.Павлово, ще се проведе ХХ –то юбилейно издание на Международен фолклорен фестивал „Витоша“. В събитието ще вземат участие представители от 11 държави с националните си фолклорни ансамбли /313 души/ и 25 фолклорни състава от петте етнографски области на България.

По традиция, всички международни участници във фестивала ще направят дефиле по бул.“Витоша“, облечени в традиционните си носии. 

Фестивалът търпи своето развитие от 1996 г. насам, като със своята колоритност и творческа иновативност задържа и умножава интереса на зрителската аудитория.Посредством танцов спектакъл танцьорите от 12 националности  ни представят своята фолклорна идентичност.

През годините МФФ „Витоша“ се е установил като едно от  важните и значими събития  в  културният живот на столицата и е неделима част от нейния  културен календар .

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА