15 Юли, 2016 16:32 2 744 2

Хиляди на най-голямото фолклорно събитие у нас

  • роженският събор-
  • фолклорно-
  • събитие

Започна Роженският събор

Хиляди на най-голямото фолклорно събитие у нас - 1
Снимки: БТА

С минута мълчание в памет на жертвите в Ница започна най-голямото фолклорно събитие у нас – Роженският събор, съобщи „Нов живот“.

Хиляди се събраха на Роженските поляни, където се чества българщината и българският дух.

Хиляди на най-голямото фолклорно събитие у нас

Над 300 гайдара от Смолянска област и гости гайдари от страната откриха събора с гайдарска сюита и се спуснаха от четирите края на Рожен на фона на българското знаме като в средата образуваха кръстен знак. Около пет хиляди са участниците, които ще се изявяват на над четири сцени в следващите два дни на събора в Родопа планина.

Кметът на Смолян Николай Мелемов увери, че са предприети всички възможни мерки за опазване сигурността на посетителите на събора: „Организацията е перфектна. Има над 140 полицаи и две охранителни фирми. Всичко е на ниво. В сравнение с миналата година е доста по-добре. Времето също е добро, така че сме готови за събор."

Хиляди на най-голямото фолклорно събитие у нас

Въведената транснпортна схема по пътя за събора проработи и не се стигна до сериозни задръствания. Повечето гости на събора са се вслушали в препоръките на организаторите и са дошли край Рожен с обществен транспорт, а колите са на осигурените над 11 хиляди паркоместа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слонобикотръбозъб

    0 0 Отговор
  • 2 Слонобикотръбозъб

    0 0 Отговор
    Абе обичам си МОЯТА БЪЛГАРИЯ.Бях и в чужбина и по света но такава страна,като нашата няма .Само ако можеха политиците ни да са повече за нас ще има рай .Дано дойде този ден скоро...