22 Юли, 2016 09:11 1 948 0

Балкански фестивал на изкуствата в Карнобат

  • карнобат-
  • фестивал-
  • изкуствата
Балкански фестивал на изкуствата в Карнобат - 1

Днес стартира 3-дневният Балкански фестивал на изкуствата в Карнобат! Фестивалът започва в 18:00 часа с дефиле на участниците на площад „3-ти март”, а точно в 19 часа е официалното откриване на сцена. Водещ на вечерта ще бъде Атанас Михайлов, познат на публиката от МелоТВМания, бой-групата Ъп Даун и предаването „Страх”, който заедно с кмета на град Карнобат – г-н Георги Димитров, заместник областния управител  – г-н- Владимир Крумов и народния представител Стефан Кенов ще посрещне участниците по стар български обичай – с питка за „Добре дошли”.

С изпълнения на сцената ще се представят Мажоретен състав, вокална група „До-Ре-Ми“, фолклорни ансамбли от Сърбия, Албания и Македония, танцов ансамбъл „Карнота“, певчески групи за изворен фолклор от с. Факия, с. Буково, с. Крумово Градище, с. Венец и с. Черково, фолклорен състав от Малко Търново и духов оркестър „Възрожденци“. Финалът на вечерта ще бъде ознаменуван с празнично хоро под наслов „Всички на хорото”, когато зрители и  участници ще се хванат за ръце, за да извият най-дългото и весело хоро в града, под музикалния съпровод на орк ”Пъстрича”.

Припомняме, че фестивалът тази година обещава истинско забавление за всяка възраст и всеки вкус. За целта организаторите от агенция Прима са подготвили две сцени: една на централната пешеходна алея и една в градския парк на града, където в рамките на три дни (от 22-ри до 24-ри юли) ще се преплитат Традиционен фолклор и Street art.

На фестивала среща ще си дадат над 600 танцьори, певци и артисти от Балканите, като във фолклорната програма в трите дни ще вземат участие близо 30 танцови състава от България, Македония, Сърбия и Албания!

Още на 23-ти юли Градският парк пък ще посрещне брейк артисти от цялата страна за станалия вече традиционен Карнобатъл 2016. Публиката няма да има време да си отдъхне, защото след брейк състезанието, водено лично от създателя на Electric Force crew Петър Костовски, легендарната българска рок банда – Монолит, заедно с младата ямболска група Seconday ще открият Карнобат Рок с много настроение и жици! За финал в парка ще се излъчат и два филма „С лице надолу“ (България/Франция/Белгия 2015 г.) и „Урок“ (България 2014 г.), част от инициативата Лятно кино с БНТ.

Неделята обещава да бъде също толкова интересна, защото сцената в парка ще стане арена и на епичната вокална битка за избора на новия бийтбокс шампион на България в 10-то издание на The Official Bulgarian Beatbox Battle, което тази година гостува на Фестивала в Карнобат! Жури ще бъдат световните бийтбокс Звезди Скилър и Печенката, чиято кариера стартира именно от сцената на националния шампионат. Ще се състои и конкурс за надсвирване на сватбарски оркестри „С песните на Стайка Гьокова“. За ценителите на изкусните гозби, сръчни карнобатлийки ще приготвят на живо местни летни ястия, а кулинарният гуру Ути Бъчваров ще проведе състезанието "Големия черпак" за най-балканския таратор! Късно вечерта режисьорът Анри Кулев ще направи предпремиера на новия си филм „Пук”, по Валери Петров.

Посетителите на фестивала ще могат да се включат още в открити уроци по Зумба и Йога, уоркшоп по Брейк денс и Бийтбокс. В градския парк ще бъдат разпънати шатри на Средновековен парк Маркели и крепост Туида, а творчески настроените ще могат да посетят грънчарската работилница, ателиетата по плетива, плъстене на вълна и рисуване на татуировки с къна. За по-малките са предвидени часове по майстория, театрално ателие, ателиета по хек, жонглиране и др.

Балкански фестивал на изкуствата в Карнобат


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА