31 Октомври, 2016 01:45 1 026 0

Джо Пери от Aerosmith с престижна награда (Видео)

  • джо пери-
  • аеросмит-
  • aerosmith

Сред предишните носители на отличието са Маккартни, Спрингстийн, Слаш и Пийт Таунсенд

Китаристът на американската рок група "Аеросмит" Джо Пери ще бъде почетен с приза "Лес Пол" на наградите за технически постижения и творчество, съобщи "Контактмюзик".

Отличието, кръстено на пионера на електрическата китара Лес Пол, ще бъде връчено на Пери на 21 януари 2017 г., когато в Анахайм, Калифорния, наградите за технически постижения и творчество ще бъдат раздадени за 32-и път.

С приза "Лес Пол" Джо Пери ще бъде почетен като музикант, "поставил най-високите стандарти в творческото приложение на звукозаписната технология". 

"Всеки път, когато името ми се спомене в едно и също изречение с това на Лес Пол, за мен е огромна чест. Да получа награда, която носи негово име, е черешката на тортата", споделя Джо, който е бил приятел с легендарния китарист, починал през 2009 г. 

Сред предишните носители на почетното отличие са Пол Маккартни, Брус Спрингстийн, Брайън Уилсън, Слаш, Пийт Таунсенд и Питър Гейбриъл.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА