1 Януари, 2017 01:15 1 192 0

Почина първият продуцент на "Бийтълс"

  • бийтълс

Алън Уилямс е работил с групата от 1960 до 1961 г.

Първият продуцент на легендарната група "Бийтълс" Алън Уилямс почина на 86 години, предадоха ДПА и ТАСС.

Клуба "Джакаранда", в който навремето са свирели музикантите и чийто първоначален собственик е самият Уилямс, съобщи за кончината му в Туитър.

"Неговото дело ни позволи да останем в центъра на музикалната сцена на Ливърпул близо 60 години и паметта му ще живее чрез всяка група, която свири на нашата известна сцена", заяви клубът на страницата си във Фейсбук.

Уилямс е роден на 17 март 1930 г. в предградие на Ливърпул. Продуцентът е работил с групата "Бийтълс" от 1960 до 1961 г., като организира първите им концерти в страната. Той ги отвежда и в Хамбург, където те прекарват няколко години в началото на 60-те.

В клуб "Джакаранда", който Уилямс основава през 1957 г., са свирили музиканти като Пол Маккартни, Джон Ленън и съученикът на Ленън Стюърт Сатклиф.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА