Last news in Fakti

9 Януари, 2017 02:59 1 466 0

Губим 1,5 млн. лв. за Перперикон заради оспорвана поръчка

  • перперикон-
  • николай овчаров
Губим 1,5 млн. лв. за Перперикон заради оспорвана поръчка - 1

На първо място ни пречи прословутата българска завист. Към нея се добавя известна доза и користни намерения. Има и друго - за пет години ние не можем да постигнем това, което другите са градили и постигнали от десетилетия. Това каза пред в. „Монитор” Николай Овчаров.

Въпреки това аз съм убеден, че се движим в правилна посока. Въпросът е да използваме максимално добре средствата, които имаме, като рекламата също се насочи в тази посока. В днешно време много е важно да се рекламират културно-историческите паметници. Ако това се прави, то е въз основа на някои програми на медии, но без експертното мнение на специалистите и на Министерството на културата. Ние трябва да използваме максимално културните паметници и да ползваме европейските фондове. Например в момента имаме проблем с едни европейски пари за Перперикон.

Заради обжалване на обществена поръчка сме на път да изгубим около 1,5 млн. лв. спечелени пари по Норвежкия финансов механизъм. Причина е лошо направеният Закон за обществените поръчки, поради което фирмите много лесно могат да обжалват. Във всички сфери на икономиката, като и в културата ние губим от несъвършено направените закони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА