Last news in Fakti

10 Януари, 2017 07:00 1 095 0

Изложба преплита родовите истории на ученици за войната

  • изложба-
  • моите предци на война-
  • война-
  • ученици-
  • нвим-
  • софия

Изложбата преплита личните родови истории на младежите с големия разказ за Първата световна война

Изложба преплита родовите истории на ученици за войната - 1
Снимка: Wikipedia

В Националния военноисторически музей (НВИМ) ще бъде открита пътуваща фотоизложба „Моите предци на война“. Тя е част от едноименния проект на музея, реализиран с финансовата помощ на министерството на културата, и ще бъде открита на 12 януари от 15:30 часа.

В проекта се включиха ученици от 97 СУ „Братя Миладинови“, Националния учебен комплекс по култура и Националната гимназия по приложни изкуства „Св. Лука“. В рамките на десет срещи с музейни експерти от различни области те преминаха през целия процес на създаване на изложба – от прецизирането на концепцията, през методите за проследяване на родовата история и създаване на съпътстващи текстове до обработването на изображения и тематичното им композиране.

Крайният продукт от техните усилия е изложбата „Моите предци на война“, която преплита личните родови истории на младежите с големия разказ за Първата световна война, съобщиха от НВИМ.

Фотоизложбата може да бъде разгледана до 12 февруари в Националния военноисторически музей, след което ще бъде представена във филиалите му – Военноморския музей и Парк музея на бойната дружба във Варна, Музея на авиацията в Пловдив, и в редица български училища.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА