Last news in Fakti

8 Ноември, 2011 16:36 1 458 0

Силви Вартан видя променена България

  • силви вартан-
  • "шейново"-
  • дарение-
  • бчк

Певицата посети специализираната болница „Шейново”

Силви Вартан видя променена България - 1
Снимка: БГНЕС

„За две години страната много се е променила и е започнала да изглежда по европейски начин. Усещам повишен дух", сподели известната актриса и певица от български произход Силви Вартан, която посети във вторник Втора специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение „Шейново". „Винаги се вслушваме в това, което ни казват лекарите и помагаме според възможностите си”, призна тя.

Асоциацията на Вартан помага на болницата в продължение на години. Първото си дарение тя прави през 1993 г. и представлява ултравиолетова лампа, предназначена за лечение на деца с високи стойности на билирубин - т. нар. жълтеница. И до днес в болницата това е единствената подобна лампа. Силви Вартан е дарила на лечебното заведение и два монитора за наблюдение на новородени, две реанимационни маси и апарат за затопляне на инфузионни разтвори.

„Когато дойдохме в България, тя беше много бедна. Нямаше нищо. Това беше много тъжно. И така започнахме да помагаме, както можахме. Започнахме малко по-малко да помагаме с храна, с дрехи. Впоследствие вече имахме възможност да купуваме медицинска апаратура, каза Вартан.

„Това е страхотно, защото имаме възможност да помагаме за спасение на много човешки животи. Това не е единствената ни дейност, разбира се. Но всичко зависи от това, колко много имаме пари. Голяма цел е да се вслушваме какво казват докторите и основно се занимаваме с нуждите на децата. Естествено се вслушваме във всичко, което ни казват”, посочи Силви Вартан.

Вчера Силви Вартан посети и Българския червен кръст във връзка с предстоящата национална благотворителна кампания на БЧК под надслов „Безплатен топъл обяд в училище за нуждаещите се български деца”. Тя прие предложението да бъде лице на кампанията и направи дарение от името на асоциацията. Програмата „Топъл обяд” осигурява безплатна храна на ученици в неравностойно положение от цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА