Last news in Fakti

22 Ноември, 2011 12:40 1 243 0

Орден „Св. св. Кирил и Методий“ за Силви Вартан

  • силви вартан

Рашидов на визита във Франция със срещи в Театр дьо ла Вил и Лувъра

Орден „Св. св. Кирил и Методий“ за Силви Вартан - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на културата Вежди Рашидов замина на двудневно работно посещение във Франция, съобщиха от пресцентъра на културното министерство. Той ще присъства на 23 ноември на юбилейния концерт на Силви Вартан в зала "Плейел" във френската столица. Голямата певица ще пее на сцената с Българския симфоничен оркестър.

Същата вечер в присъствието на Рашидов Вартан ще получи българския орден "Св. св. Кирил и Методий" с огърлие за изключителните си заслуги за културата и духовността. Тя бе предложена за високото отличие от министъра на културата.

В програмата на водената от Рашидов делегация са включени срещи с ръководствата на Театр дьо ла Вил и на Театрален център "Бобини" за подготвяне на специална програма за сътрудничество с български театри. Предвижда се и гостуване в България на постановката на Галин Стоев в "Комеди Франсез" "Игра на любовта и случая", която има голям успех в Париж. Ще има среща в Лувъра с участниците в работната група за подготовката на представяне на България в световния музей.

По време на визитата си във Франция Вежди Рашидов ще утвърди програмата на Българския културен институт в Париж за следващата година и ще посети ретроспективната изложба на Димитър Киров в залите на института.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА