Last news in Fakti

15 Март, 2017 17:28 886 0

Отпускат пари за най-големия паметник на Левски

  • васил левски-
  • паметник-
  • ловеч-
  • министерство на културата

Общо 58 000 лева са нужни за реконструкцията на статуята на Дякона в Ловеч

Отпускат пари за най-големия паметник на Левски - 1
Снимка: Wikimedia

Министерството на културата ще осигури 40 000 лева за реконструкцията на най-големия у нас паметник на Васил Левски в Ловеч, който се нуждае от неотложен ремонт.

Финансирането на реконструкцията на паметника е във връзка с честването на 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски, която ще отбележим на 18 юли, информират от БНР.

За всички инициативи в страната, свързани с годишнината, от Министерството на културата са предвидили общо 245 000 лева. Община Ловеч ще дофинансира ремонта на паметника на Апостола, за който са необходими 58 000 лева. Проектът вече е внесен за съгласуване в Националния институт за недвижимо културно наследство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА