Last news in Fakti

10 Април, 2017 20:11 1 213 0

Боно стана почетен гражданин на Сараево (ВИДЕО)

  • боно-
  • сараево-
  • почетен гражданин-
  • човешки права-
  • принос-
  • u2

Решението, рок звездата да получи това признание бе прието с пълно мнозинство

Боно стана почетен гражданин на Сараево (ВИДЕО) - 1
Снимка Архив АП/БТА

Пол Дейвид Хюсън, по-известен като Боно от U2, бе провъзгласен за почетен гражданин на Сараево. Решението за това, бе прието с пълно мнозинство от депутатите в местния парламент.

Тази чест му бе оказана, заради изключителния принос и подкрепата, които той оказа на гражданите на кантона, по време на обсадата на Сараево, съобщава босненската агенция Фена.

"Освен, че е много талантлив музикант и автор на песни, той получава това признание, заради невероятната си хуманитарна работа. Той винаги е използвал статута си на рок звезда, за да помага на другите. Боно не искаше да мълчи и да гледа безучастно как страдат гражданите на Босна и Херцеговина и направи всичко, за да информира света за събитията в страната ни“, се казва в текста, с който депутатите обявиха Боно за почетен жител на Сараево.

Признанието е и за приноса му в борбата за човешки права и свободи на принципите на хуманността и солидарността между хора от различна вяра, нации и култура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА