8 Септември, 2017 06:28 1 737 2

Седмокласник от Свиленград спечели два национални художествени конкурса

  • свиленград-
  • художник-
  • георги костадинов
Седмокласник от Свиленград спечели два национални художествени конкурса - 1
Снимки: Община Свиленград

Седмокласникът от Свиленград Георги Костадинов е победителят в Националния конкурс за рисунка "Моята българска бродирана риза". Талантливото момче е спечелило първо място в своята възрастова група. Картината на Георги е вдъхновена от ярките тракийски шевици, характерни за района на Свиленград.

Конкурсът е организиран от Българско училище „АзБуки” в Рим и Колеферо към Културна асоциация „Асен и Илия Пейкови” в Италия. В него са участвали българчета на възраст от 6 до 19 години, ученици от български училища в България и ученици от български училища в чужбина. Рисунки са изпратили деца от България, от САЩ, Италия, Украйна, Холандия, Белгия и др.

Талантливият млад художник Георги Костадинов е ученик в ОУ "Иван Вазов" в Свиленград, а наесен ще бъде в 8-ми клас вече в СУ"Д-р. Петър Берон". Той е възпитаник на школата на свиленградската художничка Ивалина Недева, която е експерт "Хуманитарни дейности" в ОбА- Свиленград. Само преди месец – в началото на юли, Георги спечели Голямата награда на журито в Националния конкурс за есе, приказка, стихотворение, рисунка и фотография "България - врата към Европа".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    5 0 Отговор
    Браво, една позитивна новина! Иначе новинарския поток е като селска спирка, цялата облепена с некролози....
  • 2 Кака Гинка

    1 0 Отговор
    Голямо браво на момчето,но доколкото прочетох условията - става дума за международен конкурс на българска тематика,а не за национален...