Last news in Fakti

12 Септември, 2017 01:45 1 064 0

Софийската опера открива сезона с "Парсифал" на Вагнер

  • софийска опера-
  • спектакъл-
  • парсифал-
  • вагнер

Премиерният спектакъл е на 1 октомври

Премиерните спектакли на величавата Вагнерова опера „Парсифал“ привлякоха ценители на оперното изкуство от цял свят през юли 2017 г.. Пред телевизионните камери и репортерските микрофони зрителите от всички възрасти изказаха вълнуващи и възторжени оценки за магичната постановка и вдъхновена музикална интерпретация, за блестящото изпълнение на оркестъра и хора, и постигнатите вокални върхове от солистите на Софийската опера и балет.

Поради големия интерес и многобройните запитвания от страната и чужбина, Софийската опера открива новия сезон 2017/2018 г. с най-новата си постановка „Парсифал“.

Голямото желание на целия екип на Софийската опера и по думите на режисьора Пламен Карталов е Вагнеровият шедьовър „да събуди дрямката в неизкушения, да го подготви за висш пилотаж, да бъде като откривател за нови вкусове и като един нов Парсифал да е готов за „лечебно пътуване на човешката душа към света и към себе си“.

В спектакъла на „Парсифал“ на 1 октомври 2017 г. от 16:00 ч. ще участват:

Костадин Андреев – Парсифал
Радостина Николаева – Кундри
Ангел Христов – Гурнеманц
Атанас Младенов – Амфортас
Бисер Георгиев – Клингзор
Петър Бучков – Титурел
Двама рицари - Даниел Острецов, Стефан Владимиров

Диригент – Айра Левин
Режисьор – Пламен Карталов
Сценография – Свен Йонке
Костюми – Станка Вауда
Диригент на хора – Виолета Димитрова
Музикална подготовка – Рихард Тримборн

Солисти, оркестър, хор и балет на Софийската опера

Операта се изпълнява на немски език със субтитри на български и английски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА