Last news in Fakti

5 Януари, 2012 11:43 1 067 0

Ще оцелее ли поп музиката през 2012?

  • поп-
  • музика-
  • мадона-
  • лейди гага-
  • рок
Ще оцелее ли поп музиката през 2012? - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Въпреки апокалиптичните прогнози, идващи от календара на древните маи, не се очаква светът да свърши през 2012 година. Виж, краят на музиката е нещо различно. Спускането по наклонената плоскост е неизбежно – големите световни музикални компании се сведоха до три, печалбите се сринаха, бюджетите паднаха, а напредъкът в технологиите сякаш не даде реципрочен ефект, пише в анализ британският вестник „Гардиън“.

За феновете западащата музикална индустрия няма чак толкова голямо  значение. Поне не и докато ги залива вълна от всевъзможни неща за слушане, често безплатно.

Твърде малко вероятно е да се твърди, че 2012 ще бъде годината на попа.

Миналата година жените водиха класациите в този жанр. Но могат ли тези могъщи „амазонки“ да спасят попа? Кралицата му Мадона се оказа изправена лице в лице с основния си опонент за трона – Лейди Гага. Мадона доминираше жанра в последните три десетилетия. Но ще се справи ли иконата с напиращата Гага. И двете се очаква да издадат нови албуми тази година, така че ще видим коя ще надделее. С техните армии от модни дизайнери, продуценти, хореографи и т.н.

Роби Уилямс, най-голямата британска звезда за последните 20 години, се опита да се върне към първоначалното си поприще – момчешката банда Take That. Той вече е на 38 години и на него се гледа като на ветеран, готвещ завръщане на сцената.

Съвременният  музикален бизнес в много отношения е поддържан изкуствено от стари, доказали се ветерани. 69-годишният Пол Макартни готви нов албум през февруари. Леонард Коен (77 г.) се завръщане този месец, както и Брус Спрингстийн. Живото доказателство, че рока няма възраст са хеви-метал иконите Black Sabbath, които готвят нов албум и турне – общата им възраст е 191 години.

Слуховете гласят, че Rolling Stones ще отбележат 50-тата годишнина от създаването си с юбилей.

Говори се упорито също, че легендарните Pink Floyd ще излязат на една сцена за откриването на олимпиадата в Лондон.

Radiohead и Coldplay също няма да скучаят тази година. New Order, Stone Roses и Beach Boys се очаква да се съберат отново, но най-вълнуващо ще е обединението на Blur.

Не бива да забравяме и новите звезди, който изгряват на небосклона.

2012 ще е голямо предизвикателство за музикалната индустрия. Може би още не сме и чували имената на тези, които ще жигосат годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА