Last news in Fakti

12 Май, 2018 00:00 917 0

Издателство организира Дни на българската книга

  • книга-
  • хермес

За начало на кампанията е избран Денят на светите братя Кирил и Методий, а финалът ѝ ще бъде в Деня на българската просвета и култура

Издателска къща "Хермес" и едноименната книжарница организират от днес до 24 май 2018 година Дни на българската книга. За начало на кампанията е избран Денят на светите братя Кирил и Методий, а финалът ѝ ще бъде в Деня на българската просвета и култура.

През този период българската книга става фокус на издателската програма, сред които са "Емилиян Станев. Литературна анкета" от проф. Иван Сарандев, "Битието" от Владимир Зарев, "Малката светица и портокалите" от Александър Секулов, "Седем" - стихотворения (с) биографии от Мирела Иванова, и новият роман на Недялко Словов - "Пиафе".

Водени от идеята, че е важно не само да се предлагат книгите на родните писатели, но и да се дава възможност на читателите да се срещат с тях, през май и началото на юни "Хермес" предвижда срещи със знакови имена в родната литература в София, Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик, Русе, Велико Търново. Сред тях са Ивинела Самуилова, Недялко Славов, Георги Константинов, Александър Секулов, Максим Минчев, Мирела Иванова, Ангел Г. Ангелов, уточни Вартоломеев.

По време на кампанията "Хермес" ще пусне фейсбук игра с награди - книги с автограф от български писатели, ще има и специална лимитирана серия разделители. Между тези две дати всички книги от български автори в книжарници "Хермес" ще се продават с отстъпка - 50 избрани заглавия - с 50 на сто, всички книги на български автори, издадени от "Хермес", ще имат 30 процентна отстъпка, а останалите заглавия от родни писатели - с 10 на сто.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА