25 Юни, 2018 21:32 1 339 0

В Пловдив започва Седмица на занаятите

  • занаяти-
  • пловдив-
  • фестивал-
  • седмица на занаятите

а 11-а поредна година в двора на етнографския музей ще се съберат майстори от цялата страна

В Пловдив започва Седмица на занаятите - 1

В Регионалния етнографски музей в Пловдив започва Седмица на занаятите.

Събитието традиционно се провежда в последната седмица на юни. За 11-а поредна година в двора на музея ще се съберат майстори от цялата страна, които ще демонстрират своя занаят и за да покажат, че традициите у нас са живи, съобщиха от Етнографския музей.

Посетителите на събитието ще присъстват на занаятчийски демонстрации и ще могат да се включат в правенето на собствено изделие в ножарството, медникарството, бижутерството, тъкачество, дърворезба, плъсти, кукли, рисуване на коприна и на яйца, стъклопис, плетиво, везба и др.

Тази година Седмица на занаятите преминава под мотото "Приемственост", защото най-важно за един майстор е да предаде занаята, а това става като запалваме творческата искра у децата, посочват още от музея.

Шумът и творческата суетня ще пренесат гостите на занаятчийската чаршия през 19-и век, а празнуването на Петровден ще ги зареди с положителни емоции за напред.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА