26 Юли, 2018 18:17 8 587 3

Магнетичната Изабел Аджани — най-красивото чудовище на киното

  • изабел аджани-
  • актриса-
  • кино-
  • френска актриса-
  • детство-
  • родители-
  • кариера

Френската актриса разказва за трудното си детство

Магнетичната Изабел Аджани — най-красивото чудовище на киното - 1
Снимка: shutterstock

Известната френска актриса Изабел Ясмин Аджани даде специално интервю пред френското списание "Les Inrocks", в което споделя истории за трудното си детство, връзката с баща си и конфликтите с майка си.

Талантливата актриса е родена на 27 юни 1955 г. в Париж. Дъщеря е на алжирския емигрант Мохамед Шариф Аджани и германката Аугуста.

На 12 години играе в любителски театър, на 15 години по време на лятната ваканция се снима в своя първи филм „Малкият въглищар“ и продължава да се снима във филми. През 1974 г. играе в театър „Комеди Франсез“ пиесите „Училище за жени“ и „Ундина“, след което е поканена да подпише 20-годишен договор, но отказва, отдавайки предпочитание на киноактьорската си кариера.

Филмът, който я прави световноизвестна, е „Историята на Адела Ю“ на Франсоа Трюфо. В него тя играе ролята на обезумялата дъщеря на Виктор Юго. Благодарение на него кинокритиците наричат таланта й чудовищен, а нея самата „най-красивото чудовище на киното.” Тогава е номинирана за „Оскар”, а втората номинация идва през 1989 г. Носителка е на 5 награди "Сезар". Това е ненадминат рекорд.

Най-известните филми с нейно участие са „Камий Клодел“, „Историята на Адел Ю“, „Квартет“, „Кралица Марго“, „Убийствено лято“ и „Обладаване“.

През 1980 г. се ражда синът ѝ Барнаби Нюитен от кинематографиста Брюно Нюитен. После има кратка романтична връзка с американския актьор Уорън Бийти. През 1995 г. се ражда синът Габриел ѝ от британския актьор Даниел Дей-Луис, с когото живее в Лондон повече от пет години. През 2002 г. се проваля шумно афишираната ѝ сватба с композитора Жан Мишел Жар, като за причина се изтъкват честите му изневери, разказва историята ѝ Нова телевизия.

Талантливата актриса разказа лични истории от своя живот, започвайки с детските си години, които никак не са били леки за нея. В откровено интервю за списание "Les Inrocks" тя разкри каква е била връзката ѝ с баща ѝ и за конфликтите, които е имала с майка си.

"Беше много трудно", признава Изабел Аджани. Баща ѝ Мохамед Аджани е алжирски механик. По време на Втората световна война е нает от френската армия. Той се среща с майката на Изабел, Ема Швайнбергер в Германия по време на военната си служба.

"Майка ми нямаше професия. Тя беше отвлечена, почти отвлечена, когато навърши 25 години, от баща ми, който е бил на 18 години. Те бяха много красиви. Тя вече е имала две малки деца. Той я убеди да го последва, обещавайки ѝ, че ще постигне целите си ... Тя беше заложник, който не можеше да прости на похитителя си", разказва Изабел Аджани.

Баща ѝ е бил изключително строг с нея.

"През цялото ми детство и юношество той ме караше да свеждам очите си пред мъжете, да бъда незабележима, да не показвам как се чувствам", разказва още актрисата.

"Професията, която открих, беше невероятен пробив. Да бъде актриса е било най-вече начин да избяга, включително от влиянието на майка й, която не искаше да ходя на фитнес, танци или на концерти", добавя тя.

Аджани казва, че майка й не е имала амбиции за нея. "Не беше успяла в живота си като жена и просто не намираше за справедливо, че аз ще успея. Бързо разбрах, че съм в опасност. Чувствах, че ще се спася чрез театъра и литературата. Аз продължих да вярвам, че трябва да мечтаеш, за да оцелееш", споделя актрисата.

Ето и няколко цитати на Аджани:

Магнетичната Изабел Аджани — най-красивото чудовище на киното

„Красив е човекът, който може да ви направи красиви.”
„Не се страхувам от това да стана по-малко привлекателна, винаги съм се страхувала от това да не бъда изобщо красива.”
„Когато обичаш някого, смяташ, че си длъжна да му помогнеш да се промени. Това е типично женска илюзия. Любовта не може да бъде терапия.”
„В любовта човек трябва да постъпва простичко – да избира хора, достойни за своите обещания и да се разделя с тези, които не ги изпълняват.”
„Моят живот е подчинен на чувствата, а не на амбициите“
„Актьорите напомнят деца, спрели в развитието си.“
„Животът си струва да се живее, но не си струва безкрайно да се разсъждава за него.”
„Страстта изненадва. Човек не я търси. На другия ден тя може просто да му се случи.”
„Да се промениш – това е най-трудното нещо за постигане.”
„Ние защитаваме своето съществуване като обичаме себе си по-силно. Това е тайната.”




Източник: Нова.тв


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 vasik atanasova

    3 1 Отговор
    А КАКВА КРАСАВИЦА БЕШЕ
    ВРЕМЕТО НЕ ПРОЩАВА НА НИКОЙ